Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 655 217 km-t sportoltatok
Utak, nem művek

Jimi Hendrix 'Voodoo Child' (Slight Return)  

Galamb | 2017-05-06 18:42:38 | 6 hozzászólás

Pudingman barátom rámkérdezett, hogy mi van velem? Hát élek és virulok, gyakran depi vagyok, néha eszembe jut szegény anyósom, aki hajdanán morgott, hogy "szar az élet".  Gyúrni járok. Én vagyok a gymben a legkövérebb, a legöregebb és bizony nem tartozok a legerősebbekl közé. De sebaj. A triatlonos próbálkozás szép része volt az életemnek - de egy álom volt. Alkatom, túlsúlyom, bioritmusom egyaránt alkalmatlanná tettek a triatlonra.Tudtam én bringázni egy nap akár 2OOkilit is, vagy kocogni egy hétvégén 64 kilit, vagy úszni 1o kilit

 -de lassan. Nagyon élveztem, és sokáig azt hittem, hogy előbb-utóbb majd gyorsulok -legalább annyira, hogy elérjem a szinidőhöz szükséges kb. 22 kilis brigás átlagsebessséget. Hát nem. Álom, álom, (Hiába tanította Marx apó, hogy a mennyiség előbb-utóbb átcsap minőségbe, ez nem lett igaz - mint annyi minden más sem)

mézédes, majdnem halálos álom. A bringa egyébként is a világ legveszélyesebb sportja. Arről szinte minden bringásnak van valami élménye. Most indul a giro -és az egyik legnagyobb nevű bringást kb. két hete gázolták el - edzés közben egy  rohadt teherautó. Scarponi nem felejtünk.

A gymben nincsenek defektek, ha normálisan viselkedik az ember, nem életveszélyes, jó zene (house) dübörög. Itt is van mindenféle ember - vannak haverkodó, beszélgetős típusok. Ők hamar rájöttek, hogy én nem vagyok az, tiszteletben tartják zárkózottságom. Ügyetlenkedéseimet is. Van néhány furfangos szer, amit nem igazán tudok használni -ott  próbáltak segíteni, de én mindenekelőtt a szabadságot szeretem, utálom a  szabályokat, ha már a munkahelyemen be kell tartanom az előírásokat, akkor legyen már szabad a builder teremben úgy gyúrni ahogy nekem jól esik. Persze mások zavarása nélkül. A rendre vonatkozó előírásokat üdvözlöm és maximálisan betartom, de hogy miként erősítsem a vállam, vagy hogy ne tartsak négy órás edzéseket, az legyen már az én szabadságom. 61 évesen én már nem nagyon leszek body builder, nem célzom meg az Arnold Classicot.

Sajnálom, hogy eltüntek innen páran, akiket komáltam, de a fórumok már csak ilyenek . Jönnek-mennek. Egy korábbi kedvenc fórumom

az kulturális volt -ennek megfelelően sok idős ember is részt vett. Hát ott nem csak jöttek-mentek, hanem haltak is.

Ilyen az élet.    (Meg a halál)

 

https://www.youtube.com/watch?v=IZBlqcbpmxY

6 hozzászólás

Galamb 2517 napja
Galamb képe

testépítés - Teljes méret

Galamb 2517 napja
Galamb képe

" Nemrég körbejárta a netet egy a klasszikus konditeremben készült fotó!

Engem sokkol! MIÉRT? Mert valahonnan innen indult az ún. gyúrás, a testépítés., és ehhez képest hol vagyunk MOST?!? Egy szállodában, ahol nem ildomos izzadni.

Emlékszem még Moldova György egykori könyvében a Bűn az életben – rendőrökről és bűnözőkről szóló riportkönyvében – még úgy írta, hogy divatba jött az ún. gyúrás. Panaszkodtak a zsaruk, hogy a stricik, narkó nepperek, újítósok, autótolvajok, kidobók és hasonló formák most már nem csak bokszolni járnak le az Angyalföldi és nyolcadik kerületi pince termekbe, hanem divatba jött az úgynevezett gyúrás is, így most már nemcsak erősebbek, de nagyobbak is lettek. Kezdtek alulmaradni a fakabátok. A könyv 1988-ban jelent meg!...........

Szóval az alapok a súlyemelésből jöttek, így ekkor egy pince terem, egyenes rudak, klasszikus padok, gumírozás nélküli tárcsák, elvétve egy-két egyszerűbb gép már fedezte is az igényeket. A tengeren túl persze már voltak stúdiók, ahol már akkor annyi gép volt, mint ma itt a menőbb termekben, de érdekes, hogy a fizikum, amit ezzel létre tudtak és ma is létre lehet hozni, az kimagasló! Mellesleg én azt gondolom, sokszor mutatósabb is, mint a mai tesztó trollok formája. De egy biztos!

Tízszer jobb gépparkkal, sokkal precízebb táplálékkiegészítőkkel, az emberek formája a teremben sokkal rosszabb lett. Szinte azt lehet mondani, hogy amilyen arányban fejlődtek a gépek és a tápok, olyan arányban romlottak le az „edzeni” járó emberek fizikuma.............

Szóval, ha őszinte magához az ember akkor pár hónap, de 1-2 év után azért rájön, hogy mennyire alkalmas erre a sportra a genetikája. Én is láttam, hogy azonos súlyú, méretű haverokkal együtt gyúrva milyen különbségek alakultak ki akár pár hónap után. Na ezek azok a genetikai adottságok. Izmok eredése-tapadása, ízületek vastagsága, izmok alapvető formája, vízretenciós a bőr alapból vagy sem, jobb a protein felvétele stbstb. Értem én hogy mindenből ki lehet hozni mindent, rá lehet segíteni ezzel-azzal csak ugye mikor valakinek kibuknak az erek a formás vállán és ezt úgy hozza, hogy még belefér neki a heti egy piálás, néha egy kis fehér kenyér, mekdönci stb, akkor elgondolkodik az ember. Mármint azon, hogy ezt én a formát én még tápkieges vonalas kombinációkkal és több hónapnyi diétával sem tudtam hozni, akkor láttam, hogy az én genetikai adottságaim, nem alkalmasak a testépítésre, de amit szerettem volna azaz a kidobó testformát és méretet azt el tudom érni, ergo megváltoztak a dolgok a fejemben. ............

Ja igen! persze elfogadom, hogy ma már vannak emberek akik tényleg nem akarnak nagydarabok és izmosak lenni, példaképük a 70 kilós kockahasú szörfös fiú azaz a mens phisique vagy mi a neve a strandgatyás kategóriának versenyzőtípus. igen van ilyen, deeee, erről beszélek, ezek az emberek már a mellékvágányra csatlakoztak fel, a gőzmozdony pedig egy egészen másik vágányon dübörög. Enyit erről.

Ha nem fogadod el, hogy a testépítés része a koxi, a durva nagydarab emberek, az üvöltve edzés, a rozsdás súlyzók, a pinceterem akkor menj el búvárkodni és kritizáld azt, hogy miért van náluk palack. Ezzel „csalás” merülni, így könnyű. Vagy azt is lehet kritizálni, hogy miért mennek a rallye-ban 100-as versenybenzinnel és miért használnak erősített gátlókat, egyedileg kovácsolt dugattyúkat?!? Ez csalás, így könnyű 140-el megindítani a hidro kézivel a sor 6-os bömbölőt aztán lapjával besodródni a kanyarba!

Hát ennyi! Ez volt és ez ma is a testépítés! Kox, izzadt nagydarab bakancsos, atlétás férfiak, vasak, súlyzók, alap gépek, a klasszikus pinceterem és a kanszag!

..és ezek után csodálkozol, hogy nem vagy otthon egy IGAZI teremben? Ne tedd, csak ne zavarj minket és ne teregesd a törölköződ a padra ahol tárogatnék, és a telefonodat se rakd a scott padra mert oda mennék, és ne sértődj meg ha fel kell állnod mert a fekvenyomópadról ülve nézed mi megy a Tv-ben, (eleve minek egy termbe TV?!?) én meg mennék oda fekvenyomni...TUDOD FEL VANNAK PAKOLVA  A SÚLYOK NEM GYANÚÚÚÚS Tudod, én nem hagyom fent MINT TE én leveszem, tudod még a kevin levrone is leveszi maga után csak Te nem Te sztár, tehát OTT VAGYOK BAZDMEG!"          https://www.youtube.com/watch?v=3rHHmVXN3sQ

 

Galamb 2517 napja
Galamb képe

mondom, hogy a bringa a legveszélyesebb sportág - nem kéne betiltani?

" Az idei Fertő-tó maratont sajnos egy halálos kimenetelű baleset is beárnyékolta, mely a magyar oldalon történt egy autó és egy kerékpáros ütközésekor. ...........Kérjük, gondoljatok arra, hogy ebben nem a bicajok tényleges anyagi értékén van a hangsúly, hanem hogy a feleség és a három gyermek kapjon érezhető segítséget ebben a nehéz időszakban."

Galamb 2486 napja
Galamb képe

Mindenütt sár, óvatosan kell lépkedni, nehogy elsüllyedjen az ember. A gyöngyösi cigánytelepen csak földút van. Váratlanul elém pattan egy fiatal srác, lekapja a pólóját, s megfeszíti izmait: mintha egy fitneszlap címoldaláról lépett volna le. Ő Pali, Duránda reménysége. Reggel közmunkába indul, délután „ész nélkül gyúr”.

Felfoghatatlan a szegénység errefelé. Távol van a könyvektől, a riportoktól, a könnyes dokumentumfilmektől. Nincs romantikája. Egyszerűen csak itt van. Itt nincs múlt, nincs jövő, csupán a jelen. Mindig csak az aznap, amit valahogy túl kell élni. Ezen a környéken nem élnek hatvanon felüliek, nem érik meg a nyugdíjaskort – a nyomor mindent elpusztít maga körül. A gyerekek úgy születnek bele a nélkülözésbe, hogy nem is tudnak arról, akár élhetnének máshogy is, méltóbban, szebben, tovább. Nem tudják, hogy lehetne másként, hogy nem feltétlenül kellene a szegregált óvodába kerülniük, onnan pedig – néhány kivételtől eltekintve – a szegregált kisegítő iskolába. Nem tudják, hogy ez nem természetes állapot, hiszen nekik errefelé „így szokásos”. A szülők is a kisegítőbe jártak, a nagyszülők is. A kisegítő pedig nem az a hely, ahol könnyű megtanulni írni­-olvasni: az innen kikerülő fiatalok többsége a szakiskolát sem képes elvégezni. Így aztán az ittenieknek csak a közmunka jut, vagy a segély. Durándán nem figyelik, hogy ki van kormányon, hívják bár Gyurcsány Ferencnek vagy Orbán Viktornak a miniszterelnököt. Duránda szegénynegyed, innen nincs kiút.

Váratlanul egy fiatal srác pattan mellém. Lekapja a pólóját, és megfeszíti az izmait.
– Láttál már ilyet? – kérdezi.

Láttam. Férfi fitneszmagazinok címlapján pózoló modelleken. A srác minden izma kidolgozott, látszik, hogy rengeteg munkát és időt ölt bele, hogy így nézzen ki.

A meglepetéstől válaszolni sem tudok, de nem is kell, a fiúból ömlik a szó:
– Pali vagyok. Ő meg itt az edzőm – mutat egy tőlünk kissé messzebb álló, a harmincas évei közepén járó férfira, aki el is indul felénk. Büszkén mosolyog.

Ő Nagy Zoltán, az edző, aki korábban hajnalonként kenyereket gyúrt, elvégre pék volna az eredeti szakmája, de jelenleg közmunkán van. Nemcsak Palit edzi, hanem még 10-15 srácot a telepről, akik a drog helyett a sportot választották.

Mindketten mutatják, merre kell menni az edzőtermük felé.

A saras, betonozatlan úton, a kidőlt-bedőlt falú házak között, a semmi közepén egyszer csak föltűnik egy kerítés, mögötte valamiféle garázsszerű épület. A konditerem.

– Tíz éve vagyunk itt. Én terveztem, én raktam össze a gépeket is benne. Én hegesztettem össze mindet munka után – mutat körbe Zoli, és valóban, van itt minden, ami szükséges: fekvenyomó pad, húzódzkodó, lábazó, tárogató gép, egykezes súlyok, francia rúd. Az egészet áthatja az egyszerűség, mintha Schwarzenegger Pumpkin Ironja éledne újra – csilingelnek a súlyok emelés közben, tompán puffannak, ahogy egymásra pakolgatják őket. Veríték mindenfelé.

Zoli egy képet mutat, amelyen a fiatal Schwarzenegger pózol. Addig nem áll le, fogadkozik, amíg fel nem gyúrja magát „Arnoldra”. Hihetünk neki: hegyeket mozgató akaraterő van benne. Ha bejön egy maszek meló a közmunka után, akkor sem fekszik le gyúrás nélkül. A minap, meséli, nyolc köbméter betont hordott fel a lépcsőn vödörrel egy építkezésen, de ez sem volt mentség arra, hogy kihagyjon egy edzést. A tanítványairól is büszkén mesél.

– Pepe 200 kilóval nyom fekve. Aztán van egy srác, 50 kilós, de már 130 kilóval nyom – sorolja a sikereket. De Palira a legbüszkébb, neki nagyon szeretne szponzort szerezni, hogy versenyezhessen.

Nem lesz egyszerű dolga: a fiú pél­dául a gyöngyösi konditermek egyikében sem járt még.

– Be sem léphettem. Elém állt a biztonsági őr, és azt mondta, ez a terem nem az én pénztárcámnak való – idézi fel Pali. Pedig nemcsak versenyezni szeretne, hanem később edzőként is dolgozna, de most úgy véli, ez elérhetetlen álom. – Ha meglátják, hogy cigány vagyok, ki jönne hozzám edzeni?

Zoli telepi konditerme kicsi, egyszerre legfeljebb négyen tudnak itt gyúrni. Az a tíz-tizenöt srác, aki hozzá jár, egymásnak adja a kilincset. Jönnek, amikor tehetik, mintha csak kapaszkodnának valamibe. A súlyokba. Durándán ez a remény.

--------------------------------------------animal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Galamb 2486 napja
Galamb képe

Galamb 2451 napja
Galamb képe

https://www.youtube.com/watch?v=0P_ktpTmaJ4

- most erre megy a gyúrás, de szerényen, a cél: 5o kilis súlyokkal

decemberig. szeretem a terveimet, még soha nem sikerült egy sem

de azért gyúrok derekasan. ez pont nekem való: feküdni kell, előtte-utána sokat enni, tök jó.

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2018-04 hó (1 bejegyzés)
2017-12 hó (1 bejegyzés)
2017-06 hó (1 bejegyzés)
2017-05 hó (1 bejegyzés)
2016-10 hó (9 bejegyzés)
2016-09 hó (3 bejegyzés)
2016-08 hó (8 bejegyzés)
2016-07 hó (6 bejegyzés)
2016-06 hó (9 bejegyzés)
2016-05 hó (8 bejegyzés)
2016-04 hó (5 bejegyzés)
2016-03 hó (6 bejegyzés)