Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 658 813 km-t sportoltatok

Címketalálatok

A mozgás hatékonyabb lehet a halálozás csökkentésében, mint a sztatinok szedése

Bozót | 2012-11-29 | Nincs hozzászólás!

Az intenzív gyaloglás és a kerékpározás hatékonyabb lehet a magas koleszterinszinttel élő embereknél a korai halálozás megelőzésében, mint a sztatinok szedése - vélik amerikai kutatók, akik tanulmányukat a The Lancet című brit orvosi folyóiratban ismertették.

Életmódváltással, rendszeres mozgással az egészségért

pen | 2012-02-29 | Nincs hozzászólás!

Mind több amerikai orvos tanácsolja különböző betegségek megelőzése és kezelése végett a rendszeres testmozgást - derül ki az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) februárban közzétett jelentéséből, amely az vizsgálta, hogy az orvosok milyen módon és mértékben igyekeztek betegeiket rávezetni az egészséges életmódra az elmúlt évtizedben. 

A túlzott testedzés gyengítheti az immunrendszert

pen | 2012-01-09 | 10 hozzászólás

Mike Gleeson, a brit Loughborough-i Egyetem professzora felmérések adatai alapján arra jutott, hogy a napi gyors gyaloglás akár egyharmaddal is csökkentheti a felsőlégúti megbetegedések esélyét. Ugyanakkor egy hosszan tartó, megerőltető testedzést követő időszakban, pl. egy maratoni futás utáni hetekben, akár hatszorosára is megnőhet az ilyen típusú megbetegedés veszélye - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. 

Sétával a maratonra?

pen | 2006-08-01 | 1 hozzászólás

Maratonra készülsz? Szeretnél sérülésmentesen felkészülni és szert tenni a szükséges állóképességre? Jeff Galloway szerint itt az ideje, hogy megfontold a SÉTA beiktatását edzésprogramodba!

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke