Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 863 000 km-t sportoltatok
Tündüs
Futás Tündüs  futott  2017-05-20-n

5 / 8 értékelésből
Új edzés nézet
Edzésvégzés időpontja
2017-05-20 05:20
Edzés típusa
Ultra verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
00:00:00
Megtett távolság
109 km
Edzés sebessége
km/h
Edzés tempója
00:00 p/km
Edzés leírása

Sárvár után majdnem lemondtuk az ide UB-t , azt hiszem senki nem csodálkozott volna.

De már 30 napon belül voltunk,  pénzt így vissza nem fizetnek, úgy döntöttünk elindulunk, ha már futva nem megy , akkor majd gyalogolunk, ha már úgy sem, akkor a legközelebbi benzinkúton vásárolunk egy üveg  jägert és elszopogatjuk  a szálláson.

Piálós banda vagyunk, este 2 üveg bor fogyott el, míg a három lehetséges szakaszváltásból  Erika sorsolással döntötte el, melyik legyen, csakis azért, hogy mégsem azt válassza. Nekem akkor ott, a borozás közben már tökmindegy volt. 11-kor feküdtünk, én 3-kor keltem a többiek még aludtak negyed órát, míg én kávéztam. Túl korán volt,  a parkolóban reggeliztem.

5:20-kor az egyéniek rajtja után indultunk. Húzott a mezőny, én meg húztam a féket . Nem engedtem magam 6-nál gyorsabban, féltem, hogy előjön combos-faros panaszom és ismét megállít.

A szél már itt is tréfálkozott velünk.

A szakaszok egybefolytak.  A Balaton –felvidéken  két szakaszom is egyezett a tavalyival, tiszta flow-ban futottam, nyoma sem volt  a Varga –pincétől hányingernek, ami múlt évben nagyon megkínzott.

Pedig gasztronómiai élmény akadt bőven, mint energiaszelet diónyi sült hússal vagy főtt burgonya csokis kávés géllel.

Rengeteg folyadékot ittam, ettől az  az érzésem volt, hogy körbe pis…….om a Balatont, bár eddigre minden szégyenérzetem elmúlt és ott maradtam egy parasztleány vérmérsékletével, levetkőzve magamról minden finomságot, már  a bokorba is szívesebben beültem, csak ne kelljen éreznem a mobil WC-k bűzét. Azt nem is említem, hogy voltak olyan részek, ahol rettegtem , nehogy elborítsa a  szél a toi-toi-t míg bent vagyok.

Visszaérve a  felvidéki részről a szél porháborút hirdetett ellenünk,sok helyen hordta vasút felújításához odakészített homokot, mindig azt hittük majd a másik kanyar után hátszél lesz, deaz a kanyar sosem jött el.

Találkoztunk Runkáékkal, hár öregem, le  a kalappal, a franc aki iylen szélben ennyit teker...

Féltávnál  zokni csere, a csomagomba  betettem a frissen vásárolt, sportáruházas occcó 3db-os vacak zokniját, franc tudja miért de felvettem reggel, olyan puhának tűnt. Gondoltam, ha bánt, akkor egy mozdulattal kicserélem a drága, csak versenyzéshez használtra, bár legutóbb 6 db vízhólyagot kaptam tőle. Inkább elárulom, az új, vacak dekás zoknitól 1 db vízhólyagom lett. Ezentúl bevezetem az 1 zokni-1 verseny szabályt. Tiszta pólót vettem majd rögtön lefolyattam kávés géllel…

Kedvesem jött velem bringán, hmm volt ahol tiszta szívemből sajnáltam, a buta szélben, nem volt egyszerű bringázni ezen a napon. A szimbiózis ami futó és kíséróje közt van, nem mindig tökéletes, nálunk is volt egy kis durci, duzzi, de pár km múlva kibékültünk J Most legalább nem akarta leragasztani a számat kineziós tapasszal.

Minden szakasz után a fiúkat kérdezgettem, jól van Erika?, nem fáj?, nem hasogat?, nem csíp? Aggódtam érte, de csupa jó hír jött 6-sal futja az emelkedőket…..

Sötétedés után jöttek hírek, másodfokú riasztást adtak ki. Egyre több letört ágat kerülgettünk, a tobozok potyogtak a fejünkre., a porkavarás olyan volt  a fejlámpa fényében, mintha  valami futurisztikus filmben lennénk, ahol az idegen lényeg lézertámadást indítanak ellenünk.  A Balaton hullámai beterítették az utat előttünk, a kedvesem mellettem bringázott és csak bámultunk hova is kerültünk, azt hiszem ennél jobb párkapcsolati tréning nincs is J

 

S, hogy ne unjuk az éjszakát kb 1 óra felé megjött ez eső is. Az az igazi, térdig visszaverős, úton át hömpölygős. Nem volt olyan ruhám ami ezt bírta volna, így nem is érdekelt mennyire ázok el.

Nem futni volt rossz ebben az időben, hanem várakozni váltás előtt, álltunk ott mint  a göthös macska remegve-vacogva, lila szájjal.

Nem öltöztem át két ázás közt, nem volt erőm. Egyszer beszóltam Erikának, úgy 20 kilink volt hátra, hogy ugye nem adjuk fel?  Nagyon határozott nemmel válaszolt. Eddigre már a kocsiban is kibírhatatlan büdös volt tőlünk, ázott macska szag és még mindig nem alakultunk kabalamacskákból sánta kutyákká….

Azt látni, hogy ha valami gondom lenne, Ő akkor is befejezi kettőnknek a versenyt, hatalma s erőt tud adni, visz előre, mondjuk kellett is, minden váltóponton rám szólt induljak már!!!

Az utolsó 3 km nekem jutott.  Átértékeltem mindent, mennyire örülök, hogy itt lehetek, nem számít a tempó, és , hogy az idén jobbat akartunk menni.  Sírtam egy sort  a Kedvesemnek, kár, hogy eddigre mindegyik órám lemerült, erre tempóra kíváncsi lennék J

A célban újra eltört  a mécses, van pár kép, mindent elmond, de nem tudom Erika szerint vállalható-e.  Nem sírtam, zokogtam…..

 

Köszönöm, Snecike, hogy együtt lehettünk újra, jövőre lehet más páros verseny után nézünk, vagy ha valaki megszervez egy másik Balaton kerülőt, ahol max csak 4 fős csapatok vannak, szívesen részt veszünk, de az UB-s hangnemet, ahogy velünk bántak , nehezen viseljük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 hozzászólás

RunKa 2523 napja
RunKa képe

Nah... jót rötyögtem. Szép lett volna, ha elszállsz a toitoi-jal :D :D Nézzétek ott repül Tündüs :D :D Erika várhatott basszus, ki tudja hol landoltál volna, lehet egyenesen a célban :D 

UB-s hangnem ???? Ez meg mi a túró ? Mire a végére értem, jajj, elszomorodtam :( 

Szenzációsak vagytok ez kétségtelen, le a kalapommal, esőkabátommal, bármivel előttetek, mély tisztelet, gratulálok Kabala és Macska :)

holovacz 2523 napja
holovacz képe

A toi-toi-dolgot maximálisan megértem, Gyulán bementem egybe, még a versenyközpontban, de olyan instabil volt, meg a szél is fújt, hogy azt hittem, nemes egyszerűséggel beesek a lyukba, tiszta erőből kapaszkodtam az ajtóba, mert a vidámparki hullámvasút kutyafasza volt ahhoz képest, meg is fogadtam, hogy még egyszer bele nem megyek, a fiatalság meg kint szakadt meg, mert csak azt látták odakintről, hogy dűlöngél jobbra balra az építmény. Szóval igen, inkább egy jóképű bokor. :) 

Amúgy klassz volt olvasni, szokásos Tündüs-stílus, de a végét én sem értettem, mi az, hogy ub-s hangnem? 

Gratula Nektek!

Bobe 2522 napja
Bobe képe

Nagyon jól visszaadtad a versenyeteket. Szinte ott voltam én is! Még egyszer gratulálok kabalamacskák! :)

Sneci-ke 2522 napja
Sneci-ke képe

újra átéltem Veled :-) KÖSZÖNÖM

minden fényképen megörökített érzelmet vállalok

kádárévi 2522 napja
kádárévi képe

Kívánom nektek, hogy találjatok hozzátok illő versenyt :) Gratulálok! Qrvajók vagytok! Tedd be a másikba is a beszámolót :) 

Briel 2522 napja
Briel képe

Gratulálok, Tündüs! Nagyon vártam a beszámolódat! Sokat emlegettünk hétvégén, vajon hogy bírjátok a szelet.

Hogy bántak veletek?

csicsi75 2522 napja
csicsi75 képe

Gratulálok Tündi.Én is kíváncsi lennék arra a bizonyos hangnemre...

sankesz 2522 napja
sankesz képe

Gratulálok Neked, nagyon ügyesek voltatok! :)

Huszárlány 2521 napja
Huszárlány képe

Kemény csata volt! Gratulálok, megnyertétek! :-)

tomikaga 2513 napja
tomikaga képe

Gratulálok, szép menet volt, de ezt már megszokhattuk tőled ;)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!