Mint arról korábban beszámoltunk, a ZDF és az ARD a múlt héten bejelentette, hogy a sorozatos doppingbotrányok miatt kiszállnak a Tour de France élő közvetítéséből. Bár nem nevesítették őket, de feltehetőleg erre reagált most a CPA.

Cédric Vasseur, a szervezet elnöke elmondta, hogy a CPA teljes mértékben támogatja a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség, a nemzeti szövetségek, a versenyszervezők és a csapatok doppingellenes küzdelmét. De szerintük az efféle bojkottok áldozatai továbbra is a tisztán készülő és szereplő versenyzők leszek.

A CPA a biológiai útlevél bevezetését, a holléti nyilvántartást, az előre be nem jelentett, illetve versenyek utáni ellenőrzéseket, a pénzügyi hozzájárulást említve felteszi a kérdést, mi mással bizonyíthatnák még a becsületes versenyzők, hogy együttműködnek a doppingolás visszaszorítása érdekében. "A kerékpárosok igazságtalannak tartják és a legkevésbé sem tekintik átgondoltnak egyes médiumok és versenyszervezők azon döntéseit, melyekkel bojkottálnak egy sportágat, noha annak van bátorsága szembenézni a problémával, és egyre szigorúbban lép fel a szabályok megszegőivel szemben" - szögezi le közleményében a CPA.

Forrás: http://www.telesport.hu/