Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 140 742 km-t sportoltatok
A kezdők kezdője:(

Nehéz...

Benzi | 2013-06-05 09:07:11 | 3 hozzászólás

Miért van az, hogy minél sűrűbben „futok” annál nehezebb a futás számomra…

Mindenhol azt olvasom, hogy a gyakorlattal jobb és jobb teljesítményre leszek képes, de viszont azt tapasztalom, hogy  vissza fejlődök…?

Aug 10- én szeretnék egy 11 km távot teljesíteni .. de nem látom az esélyét, hogy élve túlélem…

3 hozzászólás

gukrisz 4000 napja
gukrisz képe

Kitartás! Menni fog a dolog, hisz rendszeresen futsz. Nekem a spinning nagyon bevált, én azzal kezdtem és utána jött a futás láz és nagyon jó alapnak bizonyult, szóval ezt tudom javasolni :) egy kis erősítés biztos segít.

Benzi 4000 napja
Benzi képe

Szia!

Köszönöm a tanácsodat, kettlebellel egészítem ki a futást:) de nem sokat segít az sem:( csak azt érzem, azon túl, hogy egyre kevesebb km bírokk futni, hogy abba a kevésbe is belesétálok:)

Valamit nagyon rosszul csinálok, de nem tudom, hogy mit! Sokat olvasok-tapasztalatokat, edzés leírásokat stb a futásról és mindenki azt bizonygatja, hogy idővel jobb és könnyebb  lesz.. de és a fordítottját tapasztalom:( Ok,  nem vagyok  egy atléta típus beismerem..de akkor is ,nem én szeretnék lenni a leggyorsabb és a legjobb, egyszerűen az a célom, hogy ha már hosszabb távra mernék jelentkezni futóprogramokon, akkor ne szedjen össze a rajtszámomat áthúzva  az a bizonyos követő kocsi:) illetve a jóképő iramfutókkal bírjam követni a lépést:)

Volt már idő, 1-2 éve, hogy elkezdtem futni, de akkor a  nagy meleg vetett véget ...most minden kapolna...

katica100 3999 napja
katica100 képe

Szia! Nem gondolkodtál még azon, hogy edzésterv alapján készülj? Ha ennyire nem látod a fejlődést, akkor lehet, hogy egy jól összerakott edzésterv segítene. Ezt annak ellenére írom, hogy én magam soha nem használtam ilyet, elég volt a szervezetem jelzéseit figyelnem. Viszont sokaknak segített már célt érni, ha ilyesmi alapján edzettek. Láttam az edzésnaplódban, hogy vmelyik nap 3 futóedzést is beiktattál. Ez kicsit soknak tűnik :) Fokozatosan terheld magad, ne akard egyik napról a másikra megváltani a világot! És a másik: felejtsd el a teljesítménykényszert! Inkább lassabban érd el a célod, mint vért izzadva gyorsan, ami netán még a kedvedet is elveheti a továbbiaktól és sérüléssel is fenyegethet. A belesétálás pedig nem szégyen, majd ahogy erősödsz, egyre kevesebbszer érzed ennek szükségét. Kitartást a továbbiakhoz! És még valami: úgy és annyit fuss, amennyitől jól tudod magad érezni!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (2 bejegyzés)
2012-06 hó (3 bejegyzés)