Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 140 835 km-t sportoltatok
A kezdők kezdője:(

Meleg :(

Benzi | 2012-06-25 06:21:25 | 35 hozzászólás

Az elmúlt 5 nap forróságában nem tudok futni:( még a gyaloglás is a nehezemre esik :(:(:( ilyenkor mit tud tenni az ember, csak szenvedni?

Bízom benne, hogy nem fogok kiesni a ritmusból, és nem kell mindent előlről elkezdenem:(

kezdő :)

Benzi | 2012-06-20 08:15:53 | 2 hozzászólás

Életem első bejegzése után, most megírom a másodikat!

Az eltelt 3-4 hét után még mindíg futok :)és nem adtam fel a sírós időszak után! Azóta heti 3x koptatom a kis futócipőmet, és már a távok is hosszabodnak! 15-20 percet simán (hiszti nélkül) tudok futni, ami számomra hatalmas öröm. Az óhegy parkot 5x tudom körbe kocogni, ami a számításom szerint (1 kör 1,6km). Beszereztem mellkaspánttal rendelkező polzus mérő órát (igaz még nem igazodom ki rajta), illetve futó nadrágot, amiket büszkén viselek:) A cigi ügyben azért még meg -meg botlom,(heti 1-2 szál) de hamarosan azt is leteszem végleg! a nagy kitartásom és lelkesedésem következmébnye, hogy a II.Szelidi futásra felíratkoztam, de nem a 4 km tásva hanem a 11 km-re. nagyobb kihívás :)

 

Kezdet...

Benzi | 2012-06-02 12:24:13 | 4 hozzászólás

Életem első blogját ezzel elkezdem. Sose gondoltam volna, hogy egy sport blogírása lesz...

A cím nem véletlen..Én még a kezdők szintje alatt sem vagyok .  Mindíg nagy csodálattal tekintettem mind a hivatásos , mind a hobby sportolókra, akik a kitartásukat, az akaraterejüket összpontosítvan tudnak teljesíteni. Nekem sose volt (ki tudja ezután lesz-e) kitartásom, de most nagyon elszánt vagyok..talán mint eddig még soha..

Álmaimban sokat futok..bután hangzik, de tényleg..gondoltam hát ne álmodozak, és az álom valósággá váljon...hááát meglátjuk.

2012. május 29-én, felhúztam a futócipőmet és kimentem az Ó-hegy parkba...Sokan kocognak, illetve komolyan futnak itt.... Én kisebb-nagyobb sétát illetve kocogást választottam, de csináltam valami csak lesz:) Hamar elfáradtam, de más fáradság volt ez, mint a munkából hazaérve érez az ember. összegezve JÓ VOLT.

Gondoltam célt kellene kitűznöm és valamilyen úton elindulni, na akkor találtam erre az oldalra, találtam edzés tervet (Első 5 km terv), illetve tovább böngészve a II.Szelidi-tó körüli futást 2012. augusztus 11.napjára kiírva. Csak a 4 km távot néztem:) Most már van mindenem, TERV-CÉL :)

Másnap is kimentem, de már az edzés tervet figyelembe véve futottam és sétáltam...tetszett :)

Közben elhatároztam (a két nap alatt), hogy ha már futással kacérkodom, megszabadulok egy régi nagyon rossz szokásomtól a dohányzástól... most gyűröm a 2.napom cigaretta nélkül, igaz egyenlőre segédeszköz segítségével (nikotin tapasz).

De ma...Reggel 7 órakor (jó levegő, madárcsicsergés) kimentem friss erővel, picit bemelegítve futni, és nem ment egyben két perc futás :( :(a séta igen :) a lábaim megmerevedtek.. ,de csak erőltettem...mikor futottam bekapcsoltam a stoppert,legalább az össz futásom idejét tudjam figyelni de igy is az eredmény az lett, hogy sírva ballagtam haza.

Mindenki így kezdi..vagy csak ez az én keresztem? Sírva hazajövet után elhatároztam, hogy akkor se adom fel, és este ismét nekivágok..hát ha ügyesebb leszek.

 

2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (2 bejegyzés)
2012-06 hó (3 bejegyzés)