Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 010 834 km-t sportoltatok
Kruky10
Futás Kruky10  futott  2017-05-21-n

Edzésvégzés időpontja
2017-05-21 14:30
Edzés típusa
Hosszú futás verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
03:03:02
Megtett távolság
31.1 km
Edzés sebessége
10.19 km/h
Edzés tempója
05:53 p/km
Időjárás
Részben felhős idő Részben felhős idő, 18 fok, Viharos szél
Edzés leírása

Ultrabalaton 2017 Kométás csapat. 9en vágtunk neki a több mint 218km-es távnak, amiből 31,1km jutott rám 3 szakaszban.10:20kor indítottak el bennünket a Balaton körre, melegben, ám viharos szél kísretében. 11:45kor kerül rám a sor először, ám ekkor még csak bringával kísértem 15km-en keresztül egyik társamat (Pityut). Az 5 perces km-ek így nem tűntek vészesnek:) Első futó szakaszomon Kb 14:15kor indultam Balatonfüredről Vászolyra, egy 15,1 km-es táv keretében. Ezen a részen távolodtunk el a Balatontól É felé, és gyönyörű helyeket érintettünk. Futás közben is rengeteget tudtam nézelődni. Nem diktáltam nagy tempót, mivel tudtam még nagyon sok van vissza másnap reggelig...A viharos szél nagyon zavaró volt, néhol olyan porvihart kavart, hogy alig tudtam nyitvatartani a szememet. A szakasz végén volt egy kb km hosszú, elég meredek emelkedő, de nem viselt meg. Kata végig kísért biciglivel így beszélgetve, kellemes tempbóan, nagyon jól eső futás volt ez. Azért örömmel adtam át a váltócsipet, és ittam meg a hideg pohár sörömet, amivel csapattársaim vártak Vászolyon. Szépen haladt a csapat, már itt a tervezettnél majd 30 perccel gyorsabbak voltunk köszönhetően pár lendületes csapattagnak, akik halmozták az 5 percen belüli kmeket. 2. szakaszomon Balatongyörökről futottam Gyenesdiásra, már javában sötélben, fejlámpával. 4kmig nagyon jól ment, aztán a jobb térdhajlatomban nagyon erős fájdalmat éreztem, és sajnos a szakasz végéig (8,1km) nem is múlt el. Így e táv második felében bőven 6 percen felüli kmet tudtam csak produkálni ,és aggódni is kezdem a folytatás illetően. Egy "beugró" srác váltott le, aki egy hosszú 20kmes távot vállalt magára. E közben volt időnk az egyik keszthelyi csapattárshoz felugrani, aki életmentő levessel készült. Nagyon kellett már a meleg étel, hisz már több mint 11 órája futottunk ilyenkor, és ez idáig nem nagyon volt lehetőségünk normális ételt enni. Ekkor már azért mindenkin látszódtak a fáradtság jelei. A déli partra érve egyre jobban körvonalazódtak a vihar jelei az égen, ami kb 1:30 körül le is csapott a futókra. Minket Balatonlelle körül ért el a hihetetlen intenzív, és szeles vihar, ami egészen Földvárig elkísért minket. Így aki ekkor futott az esővel is szembe kellett néznie, nem csak az álmosság-fáradtság kettőssel. Éjfél körül vettem be egy gyulladáscsökkentőt, ami rendkívül jó hatással volt a térdemre az utolsó 8km-em előtt. Hajnali 5 körül Balatonszéplakról indultam, és biztos ami biztos még egy fájdalomcsillapítót is bevettem. Szerencsére egy pillanatig sem éreztem a fájdalamat, és gond nélkül lement ez a szakasz. Ekkor már bő 1 órával beljebb voltunk a tervezett időnknél, amit meg is tartottunk a végéig, így 6:45kor beérve teljesítettük a több mint 218km-et, 20 óra 27 perc alatt.

Hihetelen jó csapat és hangulat volt végig, egy rendkívül jól megrendezett eseményen. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, de nem tudta elrontani az élményt, ami ismét életreszóló lett. Nagyon köszönöm srácok ezt a 23 órát (Évi, Rita, Eni, Zoli, Kata, Gábor, Ati, Pityu), és persze a Kométának, hogy a lehetőséget megadta, hogy ilyan remek emberekkel tölthettem ezt a hétvégét! Remélem jövőre is összejön a CSAPAT!

1. szakasz: 15,1km  - 1:26:40 - 5:44/km

2. szakasz: 8,1km - 51:10 - 6:19/km

3. szaksz: 7,9km - 45:12 - 5:43/km

Össz: 31,1km - 3:03:02 - 5:53/km

Az elmúlt 2 hétben a prágai maraton, és ez a verseny már úgy tűnik sok volt jobb a térdemnek. Remélem csak pihenőre van szüksége...



1 hozzászólás

Deseda95 2538 napja
Deseda95 képe

Irigylésre méltó, élménygazdag hétvégéd volt, amelyért mehgküzdöttél. A leírásod alapján a verseny részésévé válik az olvasó. Klassz a CSAPAT! Andris, gratulálok, valóban ki kell pihenni a fáradtságot, amit a szervezet jelez. Aztán jöhet a Desi kör.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!