Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 991 528 km-t sportoltatok
ripetti
Futás ripetti  futott  2010-11-21-n

5 / 4 értékelésből
Új edzés nézet
Edzésvégzés időpontja
2010-11-21 11:00
Edzés típusa
Szenvedő futás verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
01:55:00
Megtett távolság
21.1 km
Edzés sebessége
11.01 km/h
Edzés tempója
05:27 p/km
Edzés leírása

Balaton Maraton 3. 21 kilis távja. Personal Worst! So eleddig nem futottam még ennyire fost. Viszont ez után már tényleg nagyon rosszat kell futnom,hogy ezt újra elmondhassam. De a kitartó edzőmunka meghozza az eredményeket. Én most a kétórára fogok gyúrni.

Nos, az előző nap két hasonlóan rossz eredménye után, elmentünk egy kajáldába. Bár a hely neve Fogas étterem volt, a kabátjainkat mégis egy székre kellett tennünk. Ki látott még ilyet. Aztán jó tele hassal ittunk is valamit, csak az emésztés megkönnyítése végett. Utána 11-ig táncoltunk, mint az őrültek.

Ezen introdukció után indultunk neki a másnapi versenynek. Reggel még azt kellett eldönteni, hogy eszünk-e inkább egy-egy máskrémes kenyeret, vagy lemegyünk a szálloda éttermébe reggelizni. A második lett. Ettem egy keveset, mert tudtam, mennyire fontos a szénhidrátfeltöltés.

Aztán elindult a verseny. Már az elején éreztem, hogy nem lesz sétagalopp. Illetve hát lehet, hogy mégis. Legalábbis séta lehet, hogy lesz. Nos, séta ugyan nem volt, de minden korábbinál fárasztóbb és fájdalmasabb vánszorgás igen. Fájdalomtól lüktető lábujjaimon lépésről lépése koncentrálva gondoltam vissza a reggeli étkezés hiábavalóságára és csak vittem és vittem a két menetben megevett, összesen 8 tojásos rántottát (második adag sonkás), a két nagy szelet bundás kenyeret, a két sült kolbászt, a két zsömlét, a megszámlálhatatlanul sok szelet sajtot, a két nagy bögre teát, meg az egy bögre kávét. Mit számított itt már, hogy önmegtrtóztatásból és a versenyre való tekintettel nem tettem vajat a zsömlékre (valójában elfelejtettem). Az első kör gyötrelem, a második szenvedés. Mindenki megelőzött. A 6 éves kisgyerek, a babakocsis apuka, a 70 éves nagymama járókerettel, aztán a 6 éves aki tolószékben tolta a nagyit, végül az apuka megint (közben ugyanis lekörözött). Egyértelműen módosult tudatállapotban konstatáltam, hogy még a 17 kilinél is van, aki leelőz. Ebben csak az volt a furcsa, hogy hol a fenéban voltak ezek eddig...? Érthetetlen.

Akik ismeri, tudja, hogy ez a Balatoni pálya elég lélekölő. A hosszú egyenesek, a ,kilátástalanság, a jeges szél, és a többi. A szem hiába keres fogódzót, a semmi végtelen határai nem adnak támpontot, hogy mégis meddig, és meddig tart még az adott egyenes. A végén a 20-as tábla után ráfordulunk a célegyenesre. Örülünk, hogy más csak egy kili. De akkor azt látjuk, hogy még hihetetlenül messze van a cél. Hát milyen egy kili ez?!?! Dupla!?!? Vagy tripla?!?!?! Na elmentek a fenébe.

Mindenesetre az év végével általában kell mondani valami összefoglaló jellegű dolgot. Nos, az én évem mérlege egyértelműen pozitív x pozitív. (Ugye tudjátok, hogy mi ennek a szorzatnak az előjele?). Minden távon, amin egyáltalán lehet, rontottam. Már ami az időt illeti. Viszont minden másban javítottam, Sokkal könnyeben birok hosszúakat is futni, nem hajtok az időeredményekre, és mindenekelőtt nagyon sok barátot szereztem.

11 hozzászólás

cseha 4911 napja
cseha képe

:)))

sogyu 4911 napja
sogyu képe

Jo lesz ez:)

mjoci 4911 napja
mjoci képe

:))

lójer 4911 napja
lójer képe

grat. Kár, h nem találkoztunk az elején, futhattunk volna most együtt. Egyébként ezek engem minden versenyen leelőznek. Amikor a babakocsis elhúz mellettem már nem is idegesítem magam:)

cseha 4910 napja
cseha képe

Igen, Anti ezt én is átélem! Viszont megelőztem egy fenyőfát! Az is teljesítmény,nem?

csattogoboka 4910 napja
csattogoboka képe

Nem is tudom mit írjak....Először is írói vénád, ékesszóólásod-ha ez egyáltalán még lehetséges- egyre és egyre magasabbra tör. És hát igen-néha (sokszor) szerintem megéri némi fun, még akkor is, ha beáldozol miatta egy versenyt. Most komolyan, mi a fontosabb?

Remélem jövőre (mármint szezonilag) még több hasonlóan egyedi stílusú edzésleírást olvasunk, és Királyi mozgásod újra minden edzésen elkápráztat minket!

(ezt már csak zárójelben jegyzem meg-Te 2 nap alatt lefutottál egy maratont, tehát abszolút nem pihenten álltál ennek neki-szerintem azért ez íyg máris nem annyira szörnyű...)

kincsoo 4910 napja
kincsoo képe

engem is le előzőtt a babakocsis apuka! (ironman a pasas) :-) na jó engem nem nehéz megelőzni:)
gratula!

necromedve 4910 napja
necromedve képe

5 csillagos versenyleírás!:)

-Mariann- 4910 napja
-Mariann- képe

Beállok a sorba :D, engem is megelőzött egy babakocsis. :P

Egyébként szinte végig ott futottam a nyomodban, de 12 kilitől tuti, arra emlékszem a 18 kilis táblánál én meg Téged... Ne haragudj, ha tudom, hogy ilyen lelkiállapotban vagy :D isten bizony nem teszem. :))) De vigasztaljon, hogy vagy visszaelőztél valahol, vagy nálam később lépted át a ratjvonalat, mert 1 perc 9 másodperccel jobbat futtál nálam. (Nekem ez volt a második félmaratonom és saját rekord, szóval örülök, és én is futottam szombaton is (akkor is saját rekordokat).

Egyébként engem 18 km-nél egy futóblogos "kolléga" ért utól, és bevallom kicsit "trécseltem vele", így nehezebb volt visszaállni az előre / útközben fejben betervezett utolsó 3 km-re.. :S  szerintem nem is sikerült, csak a legutolsóra visszaállnom. De sebaj, így is PB és pláne h. elsőször futottam két nap egymás után ennyit, nagyon örülök. :)

Jahh, igen, kincsoo-vel is összefutottunk (szó szerint) szombaton a délutáni távon.

-Mariann- 4910 napja
-Mariann- képe

Egy kérdés egyébként! Miért nem volt a többi Gepárd ma edzésen azok közül, akik Siófokon voltak?! :D

Csak én voltam.. hmmm...

lapiszorny 4905 napja
lapiszorny képe

Arra gondoltam, hogy a mostánaban amúgy is sz@r alaphangulatomat talán feldobja, ha elolvasom az edzésleírásaidat ..... hát ez így lett , ....ezért  (több)1000 köszönet.

Annyira hülye vagy, és ezt tőlem dicséretnek lehet venni. :-)

Szerintem,ha idén nem is a terveidnek megfelelően alakultak az eredményeid ... a barátok valóban nagyon sokat jelentenek, talán sokkal többet mint azok a fránya percek amikkel rontottál az időeredményeiden. :-)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!