jovovich87 futás

2014.07.20 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:07:34

Távolság

26.4 km

Tempó

04:50 p/km (12.42 km/h)

Edzésleírás

5. Győr-Lipót futóverseny


Rég írtam már az edzésnaplóba, sokan kérdeztétek, hogy mi történt...nos, semmi sem történt, edzek továbbra is lelkesen, szorgalmasan, igyekszem hozni a tőlem megszokott edzésmennyiséget és eredményeket :)

Négy hónapja, közel nyolc év budapesti lét után elhagytam, menyasszonyommal elhagytuk a fővárost és egy csodaszép, élhető városba, Győrbe költöztünk. Április óta a Győr-Ménfőcsanaki, Győrújbaráti futóterepeken, illetve a győri Magyar Vilmos uszodában vagyok megtalálható sportfelszerelésben :)


Az elmúlt időszakban is részt vettem havi egy versenyen (Vivicittá, Szigetköz Minimaraton, K&H Félmaraton, Győr-Lipót) és vannak további terveim is. Most egy hét nyaralás, avagy melegövi edzőtábor következik Olaszországban, majd azt követően indulok az augusztus 9-i Sokorópátkai Félmaratonon.


Röviden a versenyről:

Időben neveztem, mindenképp szeretttem volna indulni és teljesíteni a távot. Alapvetően félmaratonokban gondolkozom, azt tekintem a fő távomnak, ezért egy hosszú futásos edzésversenynek szántam a mait.

A versenyt megelőző napokban is egyre melegebb volt, tudhattuk, hogy vasárnap is kánikula lesz...Erre nemigazán lehet felkészülni szerintem. Dolgozó emberként hétköznap a hajnali órákban edzem, hétvégenként pedig 10-13 óra magasságában.

Rég futottam 21 km feletti távot, edzésen is, ezért minden szempontból kihívás volt számomra a mai. Meg kellett küzdeni a meleggel, a távval és önmagammal is.

A tavalyi évben 20-21 km után látványosan belassultam, ugyanis elég gyorsan kezdtem el a futást, frisstőm sem maradt a végére, így kínszenvedés volt.

Idén óvatosabb voltam, de az első kilóméterek így is 4.10-4.15 körüli időre sikeredtek. Meglepően könnyedén ment a mozgás, de a meleg ütött nagyon. A frissítő pontok kínálata és mennyisége véleményem szerint hagyott némi kívánni valót maga után, ha nem lettek volna ott családom hölgy tagjai a plussz frissítőkkel, akkor nem ilyen hangulatban írom ezt a beszámolót! Ezúton is köszönet nekik érte! :)

10-14 km után kezdett nagyon nehéz lenni a futás és elviselhetetlen lenni a hőség. Ekkor már 1 órája futottunk és kiértünk a leghosszabb és  legnaposabb részre. 16km helyett 18 km-nél kaptam a frissítőt, itt már nagyon kellett és itt volt az egész verseny holtpontja.

Szerencsére hamar átestem rajta és éreztem, hogy összeszedtem magam. Innentől 2-3 km-ként muszáj volt inni, mosakodni. Megettem az utolsó gélt is és mentem tovább.

22 km-nél Héderváron a Lipóti elágazásnál fogtam a frissítőasztalon lévő kancsót és azzal öntöttem nyakon magam, muszáj volt...2-3 pohárnyi langyos vízzel semmire sem ment az ember ezen a napon...

Nem volt könnyű az utolsó 4 km sem, ekkor már döcögve haladtam, de még 5 perces ezreken belül :)

Végül a 34. helyen értem célba 2:07:34-es idővel. 8 perccel mentem rosszabbat a tavalyinál, de okosabb, kiegyensúlyozottabb versenyzés volt ez most a részemről. Fejben még mindig nagyon jól megy...:)

Utána folyadék, sör, sültkrumpli, medencék, hűssölés, piknik, család :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:07:34 26.4 04:50 12.42 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!