forgi túra

2015.05.30 Szombat, 07:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

23:23:44

Távolság

100 km Szint: 2825 m

Tempó

14:02 p/km (4.27 km/h)

Edzésleírás

Ma-ki-Nizsi 100

A név onnan, hogy a Kinizsi 100 versenyének napján és útvonalán teljesítettem a távot privát menetben. A nevezés a kiírását követően hamar betelt, de eldöntöttem, hogy bár kimaradtam, végigmegyek. Hiszen, ahogy a méréstechnikában tanultam annó: egy mérés nem mérés. A sors fintora, mintegy 300 nevező el sem jött, így ha lett volna orvosi igazolásom, akár a rajtban nevezhettem volna. 

A táv első fele jó hangulatban és tempóban telik részemről. Meleg, napos idő van, de talán egy-két fokkal kevesebb, mint a tavalyi Kinizsi. Tervek szerint Mogyorósbányáig egyedül járom utamat, onnan Pátyalsó is jön velem. De ezen a túrán soha nincs egyedül az ember, akkora a résztvevői szám. Az első szakaszon néha a botosokkal kell küzdenem, mérgelődök is miatta. Többjük ugyanis jól megindúl a lejtőn (persze az is lehet, hogy én lasulok be túlságosan), hogy utánna  visszalassuljon, miközben nem figyel arra, hogy a botok mellett elférjen a másik.

Jjó tempóban haladva eljutok Pilisnyeregbe (amit egy kókuszrúddal díjazok), majd Kesztölcre. Az úton eddig kb. 1 liter vizet hörpintek, de itt megiszom egy sört, és zoknit váltok. A következő szakasz gyorsan telik, hamar elérek Dorogra is. Itt már "hagyománytiszteletből" veszek és iszom egy paradicsomlevet, majd egy bodzás alkoholmentes Radlert is behörpintek a Gete felé menet. Felfelé aztán teljesen váratlanul bajba kerülök (pedig Baj még messze van). Begörcsöl a vádlim, és olyan keménnyé válik, amit még soha nem éltem át. Mindez a hegynek felfelé.Percekig szinte mozdítani sem sem bírom a lábomat. Majd lassan továbbjutok gyökketővel. Van egy Magne B6 ampullám, betolom. Mindez segít (egy iso-val karöltve), először nagyon lassan majd azért valamivel gyorsabban tovább tudok menni. Közben Pátyalsó érdeklődik, merre járok, s megbeszéljük nem Mogyorósbányán, hanem Tokodon találkozunk (miveltovábbra is nagyon lassú vagyok).  Közben megfordul az is a fejemben, hogy az istenbe fogok én továbbmenni, de bízom abban, hogy sikerülni fog.

Tokod pincesoron ott is van Zoli, hideg Colaval vár. Megiszom, de nem időzünk sokat, megyünk tovább. Mogyorósbányán aztán nagyrevizió jön. Kávét iszunk, én még egy Colát és megeszünk egy-egy tányér zöldséglevest. A levest a gyomrom kevésbé kéri, mindezek ellenére jól esik, s bízom a hatásában.

Egészen türhetően eljutunk tovább a szent-kútig, majd a Bika-völgyig. Ott újabb hosszabb megállás következik, a hot-dog árusnál ismét eszünk egy forró kutyát, hagymásan, és egy jégkását is betolunk. Aztán elbeszélgetünk a Multinavigatoros árussal is, akitől kapok egy üveg szörpöt, mivel a kuponját eltettem Pilisnyeregben.

Közben ránkesteledett előkerülnek a lámpák. A Gerecse 50 szakasza, megint csak sötétben jut, de így is gyönyörű. A Bánya-hegynél kicsit feltámad a szél, még eső is jöhet. Itt megiszunk még egy sört mielőtt továbbindúlnánk. Sajnos jól jönnek ezek a pihenők, lassú vagyok, s félek, ha nőne a tempó, újabb lábgörcsök várhatóak. Márpedig azt nagyon nem szeretném,. Így aztán mondom is Zolinak, hogy nix ugri bugri. Hajnali négy után kivilágosodik ekkor már valahol a Baj felé tartunk Koldusszálás felől. Abban biztos vagyok, hogy 24 órán belül meg lesz a táv, de azt nem tudom mennyivel. Aztán megérkezünk a romtemplomhoz, ami biztos jele, hogy közeledünk az út végéhez. A lefelé szakaszon végképpen óvatoskodom, aztán jön a betonút, már vár minket Tata a célállomás. Ami viszont nem vár, az a büfé a célnál, így a vasútállomás felé fogyasztjuk el jól megérdemelt célsörünket.

Pátyalsónak köszönöm, hogy eljött a munkát s nagyon rövid pihenést követően, azt hiszem egymagamban negyon nehéz lett volna a teljesítés!

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
23:23:44 100 14:02 4.27 2825 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

picikata képe

picikata 3268 napja

Eszméletlen van Forgi...csak pislogok... :)

Gratulálok a 100-ashoz....kemény vagy!

 

Tündüs képe

Tündüs 3268 napja

Aztaaaaa, óriási vagy!

Amúgy ez egy kész gasztrotúra volt.

Gartulálok!

csabipontkom képe

csabipontkom 3270 napja

Én jól informált voltam, Páty már elpletyózta, hogy priviben nyomod majd! :)

Nagy gratula a hősies küzdelemhez!

Huszárlány képe

Huszárlány 3272 napja

A forró kutyának biztosan jól esett egy kis hűsítés :-)

Persze-persze posztolgatuk, hogy Maki nem, áááá nem, aztán titkosan megmégis..... :-)))

(Ha nem titkolództok, kaphattatok volna egy saját külön bejáratú frisspontot a baji szakaszon, mert Rh is épp arra volt, csakúgy mint tavaly! :-P )

Csúcs Fazonok vagytok!!! Hatalmas Grat a Hősöknek!!!! :-)) 

RunKa képe

RunKa 3273 napja

Bő félórával hamarabb :) Drága Maki, ismét nagyot teljesítettél ! És hogy magánszámként túráztad le, ez egy különleges helyet kapott a szívemben :) Gratulálok és Pátynak is !

Bozót képe

Bozót 3273 napja

Hát ez nagyszerű! Gratulálok!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!