Skywalker futás

2017.09.23 Szombat, 20:05:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:09:00

Távolság

23 km

Tempó

05:37 p/km (10.70 km/h)

Edzésleírás

I. Bajai éjszakai futás. Versenynek jelöltem meg, de szerintem ezzel sokan egyetértenének, hogy egy (talán) jó hangulatúnak mondható edzés volt. 

A 21 km-es távon indultam, amiből különböző okok miatt egy kicsit több lett... :D 

Kis késéssel kezdtünk, már a regisztrációnál látszódott, hogy nem lesz minden rendben. Az útvonalat nem tudták egyértelműen elmondani nekünk, egy baja térképre filccel volt felfirkálva a pálya amit nem tudtak még ők sem értelmezni, és az előzetesen kiküldöttől lényegesen eltért. Megnyugtattak, hogy majd a segítők útbaigazítanak, ha kérdés van. 

Egész héten nagyon figyeltem arra mennyit eszek és iszok, az utolsó két nap különösen, úgy mentem neki, hogy nem lehet gond, nem izgultam túl annak ellenére, hogy a hónapban kb. semmit nem futottam, bíztam benne, hogy az elmúlt egy év amit mozgással töltök meghozza az eredményét. 

A verseny kb. 4 km-ig zökkenőmentes volt, kb. eddig nem voltunk rászorulva az útbaigazításra, innentől viszont hatalmas szervezői bakik sora következett. A Duna-fürdőnél a híd északi konzolja helyett a délihez tereltek minket ahol többen összeverődtünk és tanácstalanok voltunk, hogy mi jön most. Nagyon nem örülök neki, mert kb 2 percet beszéltünk futás közben, egy polgárőrt megkérdezve, hogy merre menjünk nem kaptunk választ. Vicces volt a szalagkorláton és a vasúti síneken átugrálva átjutni a híd megfelelő oldalára. A hídon sikerült megbotlanom és a lábfejemet magamalágyűrni, szerencsére nem lett nagy baj, de ezt végig éreztem az úton. A következő baki a tanyacsárda felé haladva arra jöttem rá, hogy az előttem jövő emberek össze-vissza fordulnak meg, nem tettek ki fordítót... kicsit túl szaladtunk a kis csapatunkkal, itt már eléggé ideges voltam :D felhúztam magam és elkezdtem egy kicsit komolyabb tempót diktáltni (a mi kis amatőr szintünkhöz képest persze) 5 perc környékére lőttem be, a dunafürdőbe visszaérve be is húztam egy csomó embert akik szerencsétlenek nem tudták merre kell menni. Itt csapódott hozzám egy bőbeszédű srác, akinek nagyon örültem... elmesélte a fél életét és, hogy mennyire örül nekem mert ő tud futni csak nem tudja milyen tempóban kell menni, jön velem. Energia vámpír volt :D Elég sokáig együtt haladtunk innen, még kb. 5 km-t, nem bántam mikor elváltunk :D A türrig úgy érzem szépen futottam, a kagyló után a sugóhíd előtt jött a holtpont, amit a későbbiek sem segítettek. 15km-t 1 óra 20 perc alatt futottam, ami még jobb is volt mint terveztem, de ami ezután jött az agyoncsapta a bulit. A szigetbe érve már éreztem, hogy nagyon fáj mindenem a flow helyett a savasodás jött :D Nyugtattam magam, hogy egy szigetkör és utána csak a galagonyás és bőven 2 órán belül leszek. A kis hídhoz érve kalimpál a polgárőr, hogy át kell menni a pandúrra, na itt összetörtem, de durván. A holtponton még nem lendültem át és még egy ilyen seggberúgást is kapok. Elmondtam egy laza "miatyánkat" (vagy lehet 10et is) és irány a kilátó amibe a frissítőnél bele sétáltam, álltam kicsit próbáltam összekapni magam. Szőlőcukor víz kombináció valahogy átdobott a poklon és megindultam vissza, a szigetbe ahol lővése nem volt a polgárőrnek, hogy merre kellene menjek... Volt aki még mikor én befele mentem velem szembe jött, tehát nem futotta le a kört, hanem ugyanazon a vonalon visszament. Nagy nehezen kiértem a szigetből és beértem ezzel a csodás 02:09-es idővel a célba... Éreztem, hogy nincs rendjén a táv, még ha meg is álltam a frissítőknél, de ennél jóval jobbat kellett mennem így itthon lemértem a kalandos utamat és ez a 23.0 km jött ki. A verseny után többen mondták, hogy 22km-t mértek az órájukkal, de ők nem szívtak a hídnál és a tanyánál sem.

Az éjszakai futás alapötlete szerintem nagyon jó, viszont a szervezésnek még lesz hova fejlődnie jövőre. A táv elején mikor még egyben volt mindenki és hátranéztem nagyon hangulatos volt a sok lámpa a sötétben ami együtt halad egy viszonylag hosszú sorban. Az idő is teljesen optimális volt, az útvonalon viszont lesz mit még javítani a következőre, a Duna-hídon való közlekedésre is kitalálni valamit, mert azon a keskeny úton mindkét irányból haladtunk ami nem volt szerencsés. A verseny során nem volt időmérés, nem volt rajtszám, nem tudtuk ki hanyadikként ért be, sőt a verseny egy szakaszán összeértünk a 10 és 5 km-esekkel akik szerencsétlenek jöttek velünk a saját útvonaluk helyett.

Összeségében amit az elején írtam, ez egy edzés volt, idén kell fussak egy rendes 21-et, hogy lássam mennyi idő alatt megy.

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:09:00 23.2 05:34 10.79 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

gyuzo képe

gyuzo 2429 napja

Ahha, szóval egy kis tájékozódási futást is belecsempésztélt. Ügyes. Nézd a jó oldalát, magadtól nem futottál volna 23 km-t. Szép. Jó alapozás Pécs-Harkányra. :-)

Felszerelések

Asics GT 2000 5
Kalenji Run Light lámpa