lacika76 futás

2018.03.24 Szombat, 10:24:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:55:34

Távolság

12.94 km Szint: 134 m

Tempó

04:18 p/km (13.97 km/h)

Pulzus

Átlag
156
Minimum
100
Maximum
164

Edzésleírás

V. Tordasi jótékonysági futás (13km terepfutó verseny)


Helyszín: Tordas

Időpont: 2018.03.24. 10:24-

Táv: 13km (óra: 12.94km)

Pálya: vegyes felület: aszfalt, kő, föld, fű és agyag. Mivel az elmúlt hét végén, hét elején csapadékos idő volt, és nem nagyon melegedett fel az idő, a pálya közepe dagonyás volt.

Szintkülönbség: 134m (volt néhány közepes emelkedő, volt olyan, mely hosszabb, de kevésbé meredek, és volt lejtőn lefelé futás is). Az első hely sorsa már a pálya legelejétől borítékolva volt (ezen a versenyen eddig még nem volt olyan, hogy ne jött volna egy nagyon gyors futó), a második-harmadik hely fej-fej mellett.

Helyezés: abszolút 3, kategória 2. Az első helyezett felnőtt kategóriában indult, majd ebben a kategóriában a következő versenyző bő négy perccel utánam futott be.

Eredmény:  55:34 (4:18p/km)

Hőmérséklet: kb. 2-4 fok, hűvös szeles, borongós. El tudtam viselni egy tavaszi napos 5-10 fokos hőmérsékletet, de így sem volt rossz!

Frissítési pontok, szervezés: azt hiszem 2 frissítőpont volt. Egyiknél sem álltam meg, mert vittem magammal egy banánt, ami elég volt.

 

A verseny!

Előzetesnek annyi, hogy sajnos idén februárban engem is elért valamiféle felső légúti nyavalya, így csak pár hete kezdtem újra futni. Önmagamat állóképességben még nem értem utol, de már csak pár hét, és ez is rendben lesz. Gondolkodtam is rajta, hogy lehet, el kell engedni ezt a versenyt, mert azért nem olyan könnyű a pálya, és ha rossz idő lesz, a cipőt nem akartam hazavágni. Az első dologgal kapcsolatban úgy gondoltam, hogy mindenképpen el kell jönni, mert kell egy kis motiváció, a másodikat meg megoldottam, és egy már nem használt cipőben futottam. Jó sáros lett, de jó alaposan lemostam. :-)

Szóval nem volt minden 100-as, de simán vállalható volt a verseny.

A bemelegítést most lazábbra vettem, ami picit több, mint 2km 4:4x-es tempóban zajlott. Ez esett jól, és szerintem elég is volt.

A pulzusmérőt elfelejtettem felvenni, de a bemelegítő végén még jutott rá idő, és felvettem.

Szeretem látni, lemérni, mi történik verseny közben. Ez nálam szakmai ártalom. :-)

Azt a srácot, aki minden évben meg szokta nyerni, most nem láttam. A többiek között sok ismerős arcot láttam, de sokuk futási teljesítményét nem ismertem, így a magam erős tempójában indultam el. A rajt ismét csúszott picit (+9perc), de nem volt vészes. A kezdésig fotózkodtunk. :-)

Szóval vissza a startra!

A pálya kicsit módosítva lett, nem a patak melletti „parkolóból” indultunk, hanem a patak melletti kerekpár úton. Erről kanyarodtunk fel a házak felé, majd egy kis cikkcakk után ki a dombokra.

A legfontosabb dolog, amit erről a versenyről tudni kell, hogy ne fusd el az elejét, mert sok emelkedő lesz! Erősen, moderáltan erősen kezdtem. Azt a sunyi emelkedőt, ami a telkek között megy fel, majd utána kint a szántón ismét arcát mutatja, nem lehet elfelejteni! Kemény, kegyetlen tud lenni, főleg úgy, hogy a nyakadban liheg a következő versenyző! :-)

Szóval, az első helyezett srác, az első, második emelkedő után olajra lépett, így én és a szorosan mögöttem futó Tamás küzdöttünk egymással. Mivel a pályát már elég jól ismertem, az erőt optimalizáltan osztottam be, így elég jól futkároztunk. Sajnos a pálya sárosabb részénél az egyik lépésnél, egyensúlyozásnál beelőzött, így ő haladt előttem picivel. Egy kicsit később, már 10km után visszavettem a vezetést, de az általam utálatosnak tartott utolsó pár km-es sík szakaszon előre tört. A hullámos részek után itt keményen tolni kell, ami nem olyan könnyű, főleg, hogy ismét volt szél! Tamás ebben kicsit jobb volt, de tényleg csak picit, így szép lassan növelte előttem az előnyét, és 22mp-cel előttem ért be. Eszembe jutott a Riói olimpia maraton futóversenye, ahol 3xkm-nél milyen iramváltás történt az elején. Na itt is kellett volna ilyen, de ahhoz azért elég speckó edzés kell, és sokkal nyugisabb, pihisebb napok. Nem akartam szét hajtani magam, és úgy érzem a szervezetem ezt nem is engedi. Így is nagyon jó időt futottam. Közel egy percet javítottam a tavalyi időn, és akkor nem volt sár!

Ezzel ez a pálya PB-m! :-)

 

Konzekvenciák: okosan felépített versenyzés volt, nem akartam semmiféle kockázatot bevállalni, mert nem is úgy építettem fel a hetet, hogy ez reális lehetne.

Egy erős edzést szerettem volna a holnapi könnyebb adag előtt. :-D

Úgy érzem, erre a távra a gél nem kell, mert a tavalyi futáshoz képest szerintem könnyebben ment minden, és csak egy banánt vittem magammal.

A max pulzus jó, az átlag szintén. Mivel a pálya elején vannak a kemény részek, nem lett volna célszerűbb többet az LT környékén lenni. Terepfutás lévén az átlag is jó lett!

 

Garmin TE: 4.5 (ezek szerint tényleg egy erős edzés volt, terv szerint)

Bare X-210: 931.51km

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 13 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 2230 napja

Köszi Csilla! Te és a többi SZVISE futó is jól nyomta! :-)

kincsoo képe

kincsoo 2231 napja

gratulálok nagyon szép munka!

Felszerelések

Inov-8 Bare X-210 fekete/sárga