dilisuni futás

2010.09.26 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:35:59

Távolság

42.2 km

Tempó

05:07 p/km (11.72 km/h)

Edzésleírás

Valahogy a maraton nem az én műfajom. Fejben nem vagyok elég jó hozzá, egyszerűen nem jut el a tudatomig, hogy ez 42 kili és nem egy félmaraton. Ok., hogy futottam már kétszer 100 kili felett, de ott már leszabályozta a fejem a testem és ott mindkétszer sikerült beosztani az energiáimat (no meg ott olyan nagyságok adtak tanácsot, mint pl. Toncsi barátom és valahogy az el is jutott az agyamig).
 
Ha csak az időből indulok ki, akkor baromira elégedett lehetnék, mert a tavalyi 4.13 után több mint fél órát javultam, de egyszerűen minden maratonomon (eddig csak maratoni versenyt hármat futottam) képes vagyok "meghalni". Most is iszonyat elfutottam az elejét, 21 kilinél nagyjából másfél-két kilivel voltam a 3.30-as iramfutók előtt, de már éreztem, hogy kezdek fáradni. Most is, mint eddig mindig belefutottam a nagy falba és egyszerűen fájt mindenem, a hátam, a talpam, a vádlim, nem esett jól a futás. Egyre jobban lassultam, már alig előztem meg valakit, viszont mellettem úgy mentek el, mintha állnék... 39 kilinél a 3.30-asok is megelőztek, még méterekre se tudtam beállni hozzájuk... na, erre fogtam magam és kerestem egy mellékhelységet (hiszen a nagy álom - a 3.30-as maraton - már úgyis oda, majd még a cipőmből is eltávolítottam egy kavicsot). Szép komótosan beértem, az órámat 3.35.58-nál nyomtam le. Ez van, talán jövőre... idén már nem szándékozom félmaratonnál nagyon hosszabbat futni (max. edzésként). Jövőre meg vár a legnagyobb álmom, az UB egyéniben (de csak akkor ha lesz Sárvár és én minimum 160 kilit tudok futni 24 óra alatt).

Utálom továbbra is az esőt és megint szétáztunk... pocsolyákat 20 után már nem kerülgettem (ha tudnám, hogy addig miért foglalkoztam vele), beletrappoltam mindegyikbe :)

Külön gratula az első bálózóknak (Anikónak és Györgyinek külön is), illetve a Mindenkoros lányoknak. Ügyesek voltatok.
Vera szokás szerint 22-nél úgy hagyott ott, mintha állnék, hihetetlenül megy... és érdekes, hogy az elején szinte mindig megfontoltan (okosan) kezd... ettől (is) nagyon jó.
MJoci is nagyon jól nyomta, egy ideig bírtam vele menni, de aztán leszakadtam. 
ennyi...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:36:00 42.2 02:16 26.38 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

leon01 képe

leon01 4966 napja

Én is gratulálok! Futás közben biztos találkoztunk,de te voltál a gyorsabb!

pátyalso képe

pátyalso 4967 napja

Gratulálok.

running Laca képe

running Laca 4967 napja

Gratulálok! De még csak most kezdted!!! Sok jó élményed lesz még!!!/ Egy valaki egyszer azt mondta nekem, hogy Laca a maraton az nem két félmaraton! És igaza van!/

VéZsé képe

VéZsé 4967 napja

Hát ez egy ilyen nap volt, Neked is Nekem is: Erőt kell ebböl is meríteni és tanulni belőle. A több mint félóra javulás az pedig brutális:-)))Gratulálok! és az 50-es OB November elején :-)))!!??

feketearpi képe

feketearpi 4967 napja

Gratulálok! A 100 km-hez meg én nem értek...

mjoci képe

mjoci 4967 napja

Ez teljesen más müfaj, én is csak idén tanultam meg maratont futni.
Gratulálok.

pecsenye képe

pecsenye 4967 napja

Gratulálok!! Igazad van, 100kilin más a futás.. jobb:)

Levicopter képe

Levicopter 4967 napja

Gratulálok!! Jó időt futottál!  "a jó rock énekes minden alkalommal meghal a színpadon."

pen képe

pen 4967 napja

Nahát, ezt a tempót a Gépház is jól ismeri :o)

Maratoni PB pen: 3:35:56
Maratoni PB sepi: 3:35:57

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!