galagyuri futás

2010.09.26 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:48:52

Távolság

42.2 km

Tempó

04:00 p/km (14.99 km/h)

Edzésleírás

Budapest maraton.

Cel: 2:50-en beluli maraton. 6 honap keszules, nem tudom mennyi km, semmi komoly serules. Eredmeny: 2:48:52!! Sikerult! Uj PB, az eddigi csucsomon 7 percet “faragtam”. Szoval jol sikerult a felkeszules, de fejben nem hittem el, hogy sikerul, 40km-ig. Mind az ambiocus terv mind pedig a palya nehezsege miatt aggodtam az elejen, regen voltam ilyen ideges mar napokkal elotte.

Tegnapi es mai kaja a szokasos, csak kenyer, fagyi, ketszersult, kis tej, sajt. Ez volt ma is. Jo eroben ereztem magam a rajtnal. Labak redben, vartak a porgest. 10 ora, rajt, csendes esoben. 15km-ig nem volt szel, azutan tamadt fel, vegen mar fujt kemenyen. Jo volt, hogy ezzel a tempoval az elmezonyben voltam, nezegettem a futotarsakat, akik maskor sokkal elottem voltak. Konzervativ kezdest terveztem, elso 2 kili 4:10-ben, ehelyett 3:55 lett az elso, 2. 3:59. Innentol egy kb 3:59-es tempot tartottam, de nagyon valtakozott, megnem 5km korul utolertem Kriszt es Pesz Atit, veluk „utaztam” kb 17-ig olyan 4:00 tempoban, amig ok gyorsitottak 3:55-re. Ekkor elkoszontem toluk gondolatban, hadd menjenek. Eddig esett jol a futas, legalabbis egyenlore. Itt feltamadt a szembeszel es egyedul maradtam, esett is. 15-25 kozott egyedul mentem, nem esett jol. Feltav 1:24:04, gyorsabb mint a cel, ez nem jo gondoltam, igyekeztem konnyen, lazan futni. 23 korul ertem utol 1 noi es 1 ferfi futot, ez valahogy segitett es erore kaptam. Kozben Gergot is utolertem, aki gyomorproblemakkal kuzdott. O is gyors futo gondoltam, lehet elfutom...? Aztan vele mentem tovabb, kb 2-3 km-t, aztan jott a neheze. 29-tol 35 ig a pofaszel. Gergo itt sajnos lemaradt..., pedig probaltunk vonatba osszeallni. Sajnaltam, atereztem a helyzetet.At a Pesti rakpartra, gondoltam, csak jussak el fal nelkul 35-ig, onnan jobb lesz. Egyedul a szembeszelbe vegig, kemeny volt. Kozben Urban Zsoltit ertem utol, aki mas strategiat valasztott azonos cellal. Mondtam neki nyomja kemenyen, de problemai voltak..32-nel meglattam Kriszt, sajnos szinten nem volt Vele valami okes, pedig megorultem, hatha lesz egy tars a szembeszel ellen. 35 korul pedig Fajfrik Zoliekat ertem utol, aztan innen is tovabbmentem. Kemeny volt, de kezdtem lelekben egyre kemenyebb lenni. 36 korul jott a fordito, itt mar kezdtem elhinni, hogy beerhetek. Volt meg elonyom is a tervezetthez kepest. Innen jott az utolso 7, vegig egyedul. Engem 10-tol nem eloztek, bar szinte az elejetol se, meg utolertem nehany sracot ezen a szakaszon. Az esotol teljesen ataztam, a vizes cipo a labam kikezdte, de azert jol voltam, egesz jol. 40km, 41 km , 42 km...itt kicsit elerzekenyultem. Levegot is nehezen kaptam. Vegiggondoltam az elmult honapokat, mennyit gondoltam erre....reggel a szigeten, este a palyan, mindig a fejembe volt. Vegiggondoltam mennyien szurkoltak nekem. KSMSZT vegig azta a palyat engem fenykepezve. Nagy pillanatok ezek. A futok ertik. Igen, sirtam kicsit...

Az utolso 200m-en mar nem futottam...

Vegul Gergo utolert, hatlmasat futott a vegen, behozott vagy 300m-ert, mar nem akartam Vele hajrazni.  Nagyon kemeny srac! Fejben piszok eros O is!

Egy maratonon mindenki a sajat csatajat vivja meg es mindenki nyertes, aki megvivja!

Gratulalok minden futotarsnak akivel talalkoztam es segitett es akivel nem talalkoztam, nagyon jol esett a sok szurkolas, amit a szembefutoktol kaptam! Koszonom mindenkinek!

Van nehany pillanat, amit igy visszagondolva nem felejtek. Reggel a rajtnal az izgalmat az arcokon, Tomi (Atomic22) szurkolasat 12-nel, KSMSZT-ot a palya szelen, hol itt, hol ott, es meg O is szurkol, Evit es Gabort a lanchidnal. Krisz hatat, mert azt sokat neztem :o), 42-nel az idos nenit aki az esoben mosolyogva szurkolt nekem, es a befutot..

Egy ujabb nagy elmennyel lettem gazdagabb egy ujabb nagy cellal....Ma unnep nap!

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:48:52 42.2 04:00 14.99 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

20 hozzászólás

globetrekker79 képe

globetrekker79 4964 napja

Gratulálok! Hihetetlen teljesítmény! Minden elismerésem! 

atom képe

atom 4966 napja

Gratulálok, nagyon jó volt olvasni a futásodról! Tudod: "Pain is temporary, Pride is forever!" Hajrá a következő célokért!

K.Gergő képe

K.Gergő 4966 napja

Köszönöm a dicsérő szavakat! Nagyon kemény voltál, és remekül osztottad be az erődet, melynek meg is lett az eredménye, gratulálok! Csak így tovább!! :)

cica66 képe

cica66 4967 napja

Láttalak olyan 21-22 kili körül,amikor fordító után visszafelé jöttél velem szemben ......jó volt nézni Téged,ahogy könnyedén futottál....Óriási Gratula a PB-hez!!!!

Mira képe

Mira 4967 napja

Gratulálok! Nagyon nagyot mentél!!!

levix képe

levix 4967 napja

Gratulálok.

Pierre képe

Pierre 4967 napja

Gratulálok, nagyon jó vagy!! Most 12 másodperc van köztünk. :))

márkusöcsi képe

márkusöcsi 4967 napja

Gratulálok, óriási és egyben csodálatos amit futottál!

Sok sikert, és elért célt!

 

ezell képe

ezell 4967 napja

Nagyon nagy gratula Gyuri! A leírásod alapján és a kitartó, rendszeres edzéseid mellett ezt nagyon megérdemelted! Még sok ilyen jó futóélményt!

Atomic22 képe

Atomic22 4967 napja

Gratulálok! Hittem, hogy meglesz. Még nem láttalak ennyire átszellemülve, akkor tudtam igazán, mennyire készültél erre. Irigylem azt a küzdelmet amivel végigtoltad és ha picit is, de jó volt a részévé válni. Fuss sokat még, aztán írj... :)  

Shrek képe

Shrek 4967 napja

Örülök, hogy sikerült, Gyuri! Óriási gratula! Teljesen átéreztem amit írtál, velem kicsit hátrébb pontosan ugyanez játszódott le. Igaza van Lacának, ez még nem a te utad vége!

running Laca képe

running Laca 4967 napja

Gratulálok! Ma ünnep nap, de holnap már készülj a következő feledatra. Ez még nem a te maratoni időd!! 2.45 és onnan már egy ugrás a 2.39!! Na akkor majd nagy bulit csapunk!!!!! Ilyen fanatizmussal te ezt meg fogod csinálni!!!!!! Én ebben biztos vagyok!!!

áki képe

áki 4967 napja

2:50 alatt vagy, ezt már nem veheti el senki. Sokat és keményen dolgoztál érte, nagyon megérdemelted!!!

Fidó képe

Fidó 4967 napja

Gratulálok! Öröm volt olvasni a beszámolót! :)

pátyalso képe

pátyalso 4967 napja

Gratulálok a PB-hez!

mjoci képe

mjoci 4967 napja

Gratulálok.

daddy képe

daddy 4967 napja

Szuper idő, grat!

RemAti képe

RemAti 4967 napja

Gratulálok! A rengeteg futás alapján gondoltam, hogy valami nagyra készülsz. Örülök, hogy sikerült!

nalacy képe

nalacy 4967 napja

Mit lehet erre mondani: óriási gratula!

ikerkaszat képe

ikerkaszat 4967 napja

Én meg ezt a beszámolót nem felejtem... Gratulálok!:-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!