dudu futás

2010.09.26 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:31:10

Távolság

42.2 km

Tempó

06:26 p/km (9.34 km/h)

Edzésleírás

Hol is kezdjem :)

 

Szóval első Marathon, mondhatnám, hogy úgy sikerült ahogy terveztem, de annyira ez nem igaz. :) Ellenben egy kicsit sem panaszkodom vagy érzem magam rosszul az eredményem miatt, végül is a júliusi nevezéskor beadott időmtől 1p:10mp vel futottam rosszabbat.

 

No de akkor a versenyről... Szóval mit is terveztem? 30 km-után 5:10-es km-eket nem 5:45-re gondoltam, azt a szigeten előtte kiteszteltem, simán futottam 10 km-t úgy hogy utána 1,5-et "sprinteltem" szinte, szóval azt gondoltam ez jó lesz :) 2* kapott el az eső 5-6 km-en keresztül abból egyszer esküszöm jégeső volt 33km környékén... 32km-től csuromvizes csukában futottam...

Első km természetesen 5:10 :) ahogy illik, aztán visszavétel onnanstól kezdve 29km-ig ~5:45-ös km-ek odafigyelve nem hajtva magam. félmaraton 1:58.

30km-nél jött az edzésen tapasztalt seggfájás, bocs az erőteljes kifejezésért, de mást nem tudok mondani... Elkezdett fájni a valagam, és hát ne mvolt egyszerű lenyújtani... Valaki tud egy ötletet hogy nyújtsak, vagy edzek seggre ?:D

Szóval innentől kezdve seggfájás... 32-km-nél már nagyon fájt, itt jött 3 km haldoklás... 2 8perces és egy 9perces, séta nyújtás, lassú futás. Aztán 36 km-es fordító és a halál, addigra nagyon fáztam az esőtől, a vizes csukától a lassú futástól. Mindkét combom görcsberándult, majdnem össze estem. EZÚTON IS SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI ANNAK A SZURKOLÓ FÉRFINAK AKI KB 10 mp-alatt mellettem volt egy izomlazítóval, és 1,5 percen keresztül segített a combomba masszírozni a cuccot.

Aztán lassú futás, 37 km-nél Misi haverom utolért, NEKI IS KÖSZÖNÖM AZ UTOLSÓ MAGNÉZIUMÁT! Soha többé nem indulok hosszú távon magnézium nélkül. Megettem, aztán spuri, az előző tempóimhoz képest, izomlazító + magnézium, szárnyaltam!!!!

 

Konkrétan az utolsó 3 km mind 6:30 lett, próbáltam a végén hajrázni kicsit éreztem hátha meglesz a 4:30, de ennyi volt a futóműben a végére, hja hogy mennyi, az adatlapon látni, de leírom megint mert nekem jó olvasni nagyon 4:31:10!!!

 

A versenyt nagyon élveztem, az időjárást nem annyira, a 36km beálló görcsnél nem tudtam a sírás vagy az ordítás segítene többet így csak sziszegtem, de akkor is lefutnám ezt ma újra ha ezt előre valaki leborítékolja (Misi végülis mondta :D)

Köszönöm mindenkinek újra a bíztatást, családnak, barátoknak akik kijöttek. Misinek a magnéziumot, az ismeretlennek a kenőcsöt, az ausztrál Ironmanesnek, a Finn lányoknak és mindenkinek aki bíztatott és szurkolt! Óriási élmény volt, még érte 1 évet edzeni rá :)

Dudu

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:31:10 42.2 06:26 9.34 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

regenyhos képe

regenyhos 3928 napja

Hány az óra kollega?

dudu képe

dudu 4966 napja

befutok hejj :) 

dudu képe

dudu 4966 napja

koszi!! ohh micsoda otlet ;) ez eszembe se jutott, este azt hiszem erdeklodok majd nala :D

Bozót képe

Bozót 4966 napja

Gratulálok!  Kérd el a barátnőd női magazinjait, tuti tele vannak popsiedző gyakorlatokkal :P 

sepi képe

sepi 4967 napja

Szép volt dudu! Tökéletes első maraton (kivéve az időjárást:-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!