breky futás

2010.09.26 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:36:01

Távolság

42.2 km

Tempó

05:07 p/km (11.72 km/h)

Edzésleírás

Budapest Marathon.
A rajt előtt még ideálisnak mondtam az időjárást egy jó futáshoz. Érdekes módon nem is izgultam úgy, mint máskor szoktam. Persze most nem is akartam PB közeli időt futni, csak egy jóleső, de mégse lagymatag időt. Igazából küldetésem volt. Sanyinak (schankox) kellett egy 4:45/km tempót mennem. Ő először ötpercesre akart rávenni, de mondtam neki, ne hülyéskedjen, ennél tud ő jobbat is.
3 óra 20-25 közé lőttük be a célt. Még a rajt zónában csatlakozott hozzánk Nóra, így együtt vágtunk neki a távnak. Nagyon jó volt hármasban, beszélgetve futni. Jó sok ismerőst buzdítottunk akivel találkoztunk. Suhantak a kilométerek. Óramű pontossággal mentek a 4:40-43 közötti kilik. A Lágymányosi híd közelében Sanyit elkapta a gépszíj és elkezdett gyorsítani. Először azt hittem én lassulok, de nem így volt. Ezután drámai gyorsasággal történtek az események. Sanyi elhúzott, Nóri pedig kiállt a váltóhelyen. Egyedül maradtam. Úgy jártam mint Forrest Gump, aki az óceánok között rohangálva egyszer csak megállt és azt mondta: „Egy kicsit elfáradtam, most hazamegyek.” Szóval egyszerűen 30 km-nél elfogytam, mint az égve felejtett gyertya. Persze haza nem mentem, de innen már nem hasonlított futáshoz amit csináltam. A pesti rakpart megint hozta a formáját a brutál szembeszéllel. Mivel már nem tudtam annyira nyomni, elkezdtem fázni is. Nagyon lassan teltek az utolsó kilométerek. 3:36:01-gyel értem célba. Volt már ennél lassabb, de érzésre jobb maratonom is. Igazán még nem is találom az okát, miért eresztettem le 30-nál. Talán sokat beszéltem és ugráltam a pocsolyák között az elején, vagy a hideg eső, vagy vizes zokni??? Nem tudom. Ez most egy jó tapasztalatszerző hosszú futás volt, amit beépítünk és elraktározunk. Négy hét múlva újra megpróbáljuk Ljubjanában.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:36:01 42.2 05:07 11.72 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

rob képe

rob 4966 napja

Semmi gond! 

Nagyatádon 3h52-t futottam 6 héttel ezelőtt!

Meglesz az edzés eredménye, ne aggódj!

 

csattogoboka képe

csattogoboka 4966 napja

Először is köszi az együttfutást! Emiatt érzem úgy, hogy ez egy igazán jó élmény volt. :)
Sajnálom a végét, de tényleg nem igazán energiakímélő módban csináltuk az elejét... És valszeg tényleg jó tapasztalat lesz. Hajrá Ljubjanában! :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!