bettina7 futás

2017.05.27 Szombat, 10:21:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:41:30

Távolság

6.95 km

Tempó

05:58 p/km (10.05 km/h)

Edzésleírás

Balatonman - az első egyéni

Már előző este elkezdődött az izgalom, részben magam miatt, részben Pali miatt. Én csakcsak végigszenvedem, bármi is történik, de neki kicsit hosszabb meló lesz, és nagyon szerettem volna, hogy sikerüljön a terv. Természetesen sikerült. Szinte percre pontosan :) Mondtam is neki egyik frissítéskor, hogy mindig ilyen pontosnak kell lennie ezentúl (nem mentség, ha nem emlékszik rá).

Tehát a verseny. 8:00-ás rajt a rövidtávosoknak, előtte depo. Ez valahogy stresszes mindig, félek, hogy valami nagyon egyértelmű dolgot kint hagyok, bukót vagy ilyesmit.. :D

Elsőre elég hidegnek tűnt a víz, de hamar megfeledkeztem róla és közben semmmi ilyesmi gondom nem volt. Az első bólyát láttam, de ott még nagy volt a tömeg, nem nagyon lehetett rendesen úszni, legalábbis nekem nem ment. Többnyire mellben úsztam. Amikor ráfordultunk a második bólya irányára, kicsit kétségbe estem, mert nem láttam, hova is kellene úszni, próbáltam a tömeg után menni, aztán megjelent mellettem Timi, ebből sejtettem, hogy nem mellben kellene úszni :D  De szerencsére, mikor a part felé fordultunk, már hamar megtaláltam az irányt, volt egy jó nagy űr és végre lehetett gyorsban tempózni. Neoprén nem jött le egyszerűen, de már a vízben sikerült megoldani. Elvileg elég haar jöttem ki, bár én ezt akkor nem így érzékeltem.

Depoban nem kapkodtam, a jobb lábamról nagyon nehezen tudtam leszednia neoprént..

Jöhetett a várva várt bicó. Az első 5 km-n kb kiváncsi voltam, hogy akkor mi is lesz, akkor fura volt a combom, elfáradt a mellezsben vagy még nem melegedett be, nem tudom.. de kezdtem egyre jobban élvezni.  Persze szépen haladtak el mellettem a jobbnál jobb bicójukkal a fiúk. Természetesen nem néztem meg a pályarajzot, minek azt? Tudtam, hogy van az a körforgalom, és azt sokszor látjuk :D Többnyire egyedül mentem,néha előzgettem, de valahogy nem éreztem, hogy itt most nagyon tolni kéne és egymást felváltva leelőzni.. 30 felett valamikor elkezdtem enni egy picit, azt mondtál kell. szerencsére sikerült finom zabszeretet találni. Végig Mézga Géza főcímdallal szórakoztattam magam. Pali bizonyára sajnálja, hogy nem együtt tekertünk :) 35 felett éreztem, hogy pisilni kell, megfordult a fejemben, hogy valami kapcsolót átkapcsolok, és kipróbálom a bicón pisilést, de hát nem lehetek ennyire profi az első versenyemen.. úgyhogy hagytam, de onnantól nem igazán ittam. kb 1:40et lőtt be Pali a bicóra, ez sikerült is, úgyhogy örültem. Bár a bicóról leszállva egyáltalán nem vágytam a futásra..

Depó egész gyorsan ment, magamhoz képest persze. És szerencsére pont akkor jött ki Pali a vízből, neoprénben már felismertem, kicsit habpztam, hogy most oda szabad e menni vagy nem? Hát odamentem egy naptejes puszira.

A futás.. elején volt valamiféle lelkesedés, de ez vagy 600m után elfogyott.. az első fordítónál gondoltam megkóstolom ezt a gélt, amit hurcolok magammal, kibontottam, épp hogy belenyaltam, de eléggé felborította a gyomromat, ki is dobtam.szerencsére a kóla segített. Közel sem mondható egyenletes futásnak. szenvedtem, hisztiztem...Mikor már láttam a végét, akkor azért tudtm nyomni, szóval erről le kéne szokni..

Timi utolért az utolsó métereken, így együtt futottunk be. Szerettem volna 3 óra alatt végezni, de nem vagyok szomorú a 3:02:42-vel sem.Kb a cél utánfél perccel sem, semi bajom nem volt, úgyhogy valószínűlehetett volna ezt jobban is nyom. :)

"gyors" zuhany a jéghideg vízben törlközö nélkül, és mentünk fel a bicós frissítésre Palihoz. aztán pedig le a futáshoz. Szerencsére tényleg nagyon ügyesen hozta, amit szeretett volna.Aztán az utolsó körbentöbbször hangsúlyozta, hogy menjek a balatonmanes kapuhoz, de menjek, de legyek ott! :D Hát ott vártam :) Az ég is nagyon szuper romantkus színeket öltött, végre megérkezett Palcsi és együtt futottunk be a célba :)  ahol mindkettőnket várt egy célszalag, amin vőlegény és menyasszonyként futottunk át :)

Imádlak Palcsi :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:41:30 6.95 05:58 10.05 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!