ORBEA ORCA bringázás

2010.09.25 Szombat, 14:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:14:51

Távolság

50 km Szint: 60 m

Tempó

01:30 p/km (40.08 km/h)

Edzésleírás

A mezőnyverseny.

Hát,ez előtt nem sokat melegítettem,gondoltam,majd verseny közben szépen bemelegedünk,mert az elitnek 4 kör volt a táv 110km,nem gondoltam,hogy az első körben ing-gatyát mennek,talán majd a 3.-ban...

Az első pár km-en szépen sétáltunk is,egy-két kisebb lósz volt,de elöl voltam,figyeltem mindenre,főleg Ormánközi Zolikára tettem a kereket,nehogy lemaradjak egy olyan elmenésről,amire ő megy.aztán úgy járok,mint Villányban,a Pécs-kupán,és hazaér velük...

Az oldalszeles kezdés után befordultunk pofaszélbe,és itt már szépen felszaporodtak az akciózások.De nem volt gondom,pedig minden 2.3.-ra mentem,hátha én tudok elmenni.

Ormánközi is próbálkozott,de mindig indultam rá,és könnyedén felugrottam mögé,aztán megálltam mikor utolértem.

aztán párszor Schneider Gabi is próbálkozott,rá nem mentem,hisz bár ellenfél de csapattárs.Egyszer pedig Zolika,és Gabi együtt próbált elmenni,de ekkor természetesen már mentem én is.

Aztán szép lassan a sok lósz után várható volt,hogy lesz egy életképes elmenés.lett is,amikor pofaszélből oldalszélbe váltottunk,és az erős elit-ek akcióztak.

Én nem mentem rá,mert nem akartam,hogy esetleg elvaxolom magam,és ha megfogják a sort a következő akcióval elmehet valamelyik ellenfelem pihenten.

Az első kör végén a kb 6-7 fős elmenésnek olyan perc körüli előnye volt,és mivel az erősek voltak elöl várható volt,hogy már nem érünk fel.

De továbbra is ment az akciózás,főleg az amatőr versenyben jól álló Horváth Zoli próbált elmenést kicsikarni.

Aztán 3 másik ember tudott elszakadni egy kontrából volt klubtársammal Vajda Adriánnal,egy szerb ifivel,és tőlünk Kelemen Szabival.

Erre a sorra indult Horváth Zoli újra egy emberrel,és kis gondolkodás után amikor már olyan 30-40m-re eltávolodtak,és a mezőny nem tudott reagálni,elfáradtak a lószoktól akkor döntöttem,hogy bár én is mentem szinte minden lószra most menni kell,ami a csövön kifér.

Magamt is meglepve nagyon gyorsan felértem rájuk kemény áttétellel,aztán amikor kifordultunk épp totál pofa szélbe szépen összeálltunk 3-an forogni,és közeledtünk adriánékra.

Tudtam,ha felérünk,és már 6-an leszünk,akkor a mezőnyből nem igen fog már felérni senki sem,és összhang sem lesz,nem sokan akarnak vezetni,megtörik a tempó.

Csak ezt az egy két qva nehéz km-t kell kibírni...

És felértünk Bobyékra,és bár hátul jött a sor nem tudtak ránk közeledni.

Persze nálunk is volt először egy-két ember,aki nem akart vezetni,de aztán erélyesen rájuk szólva beálltak dolgozni.Leginkább én,és Horváth Zoli kommendáltuk a sort,kiabáltunk,ki merre álljon,merre állunk ki,mert volt,aki nem széloldalra akart kiállni...abból pedig nagy bukta lehet,hisz oda tesszük a kereket...Amikor előre kerültem igyekeztem kicsit spanolni a tempót,hogy minél előbb olyan távolságba kerüljünk,hogy hátul megtörjenek,feladják...És távolodtunk....Pofaszélben 42-44-es tempót mentünk,aztán oldalszélben már 46-48-at stabilan.És nem volt nehéz,nagyon jól ment a lábam.Ha gyengébb került előre azt hamar kikiabáltuk a vezetésből,hogy ne ejtse a tempót.

Aztán oldalhátszeles rész jött,itt már az 50 feletti sebesség is játszott ,és láttuk az első sort,amire feljöttünk kb az első kör végi 1 perc távra.A mezőny pedig közben perceket kapott a célig...

A célegyenesben végig elöl vittem a tempót,mert nekem befutóm volt már,a többieknek 1 vagy 2 kör még vissza volt.

Megköszöntem mindenkinek a közös munkát,és lehúzódtam jobbra,ahol a célvonal volt,a sor pedig bal oldalt tovább haladt.

Szerintem a fő mezőny vagy 2 percet kapott tőlünk,és kíváncsian vártam a sprint befutót.

Hát,nagy öröm,Prohászka Attila nagyon megverte őket,nem csoda,nagyon jó sprinter volt,így ő is besegített nekem,pontokat vitt el a riválisoktól.Gabi lett a harmadik,Zolika pedig a 4.

Ezek után a maradék amatőr-elt mezőny után eredtem,és beálltam a sor végére levezetni egy kört:-)

Megbeszéltem a bírókkal,megengedték,de a versenybe nem szólhattam bele.

Így edzésnek vettem fel,és gyorsasági álló képesség fejlesztést találtam ki magamnak:-)

Csak kistányér ebben a mezőnyben elég lesz,mert az bíza 42,és hátul van 11 is....De nem kellett.

Általában 42-16-19 között forgattam,azzal viszont átlag 110-120 forgást,néha szakaszokban pedig 130-140-et könnyedén.És nagyon jól esett,így is 40 körüli átlagot mentünk.Igaz,végig csak hátul lógtam:-)

Aztán befordultunk a célegyenesbe.Nem mehettem át a célvonalon,nem sprintelhettem a mezőnnyel,de azt nem tiltották meg,hogy a másik oldalon egyedül ne sprintelhessek.

Így aztán az utolsó pozícióból olyan 16-18-an lehettünk amikor megindult a sprint kiváltottam bal oldalra persze már nagy tányérral,és mentem egy ing-gatyát,de csak 53-13-al.Jól ment a lábam,de hátulról indulva,és végig szélben az elsőt már nem tudtam levenni,csak második lettem volna a sprinten:-)

Jó edzés volt holnapra:-)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:18:00 55 01:25 42.31 60 100 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!