ORBEA ORCA bringázás

2010.09.26 Vasárnap, 11:45:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:00:00

Távolság

30 km

Tempó

00:00 p/km (0.00 km/h)

Edzésleírás

Tolna Régió kupa záró forduló,kritérium.

Sajnos bejött az előrejelzés,így esős,vizes versenyt futottunk,szerintem miként nekem sok más indulónak sem hiányzott ez a verseny...

Nekem egyetlen feladatom volt,végigmenni a versenyen,és legalább egy seniort megelőzni,mert összesen csak 4-en indultunk.A kevés induló miatt összevonták a korcsoportokat,így a kiírástól eltérően mi az Ifikkel,U23-al,amatőrökkel,és elitekkel indultunk.

Arra számítottam,hogy az erősek,elitek mejd bevállalnak,elviszik a részhajrá pontokat,én így kényelmesen beülve a mezőnybe csak a véghajrán kell sprinteljek,mert így egy senior sem fog pontot szerezni,és a befutó sorrend dönt.Ott pedig én vagyok a leggyorsabb.

A rajtnál qra fáztam,kevés felesleggel a fűtés nálam nem igazán működik...Úgy remegtem,alig tudtam fogni a kormányt...A verseny rögtön erős tempóban kezdődött,aki nem figyelt rögtön a leszakadt sorban találta magát,és csak az első kör végén értek fel.

12 kör volt,minden 2.körben részhajrá,egy kör olyan 2,5km volt.Az első sprintre nem mentem,de láttam,hogy senior senki sem ért az első 4 pontozott helyre.

A második sprintre mentem már,és hátulról mezőnyből indulva utolértem az elmenés pár emberét,és 3 lettem,tehát lett pontom,ez elméletileg elég is lehetett már a senior győzelemhez.De azért persze terveztem még,hogy majd hajrázok még,mert kezdtem bemelegedni,jobban érezni magam,a lábam jól ment.

Aztán Schneider Gabi a hajrá után belószolt,és egy amatőr sráccal elmentek.

Én persze nem mozdultam rá,bár simán tehettem volna a kereket,de csapattárs,és ő is nyerhett,bár ellenfelem az összetettben.De tagnap én nyertem 2 szakaszt,ma ha kibírja akkor ő is élvezze a győzelem ízét,zárja szépen a kupasorozatot.

Nekem még mindig elég a 3.hely is akár,akkor is maradok összetett első.

Tehát fogtam a sort,előre álltam,és egy közepes tempót mentem,amíg meg nem indult valaki.Aztán elszakadtak még 2-en,vagy 3-an a sortól,és felértek Gabiékra.Innéttől kezdve már nem volt mezőnyhajrá,mert nem maradt pont,elvitték elöl.

Ivanics Geri vállalt a mezőnyben a legtöbbet,az egyik kör végén talán 50m-re megközelítettük az elmenést,de aztán nem akarta tovább vinni a tempót senki.Én simán felugrottam volna,ahogy tegnap Horváth Zoliékra,de nem akartam,hogy esetleg az egész sor felérjen,én vigyem fel a mezőnyt Gabira.

Így aztán ismét szépen el kezdtek távolodni,és ezek után már tényleg csak végig kellett guruljak,mert közben Sándor Attila,és a sprinter Prohászka Attila is leszakadt már,tehát 2.voltam mindenképp ponttal.

A befutón még edzésként mentem a mezőnysprintre,amit Kocsis Tibi csapattársam nyert meg előttem kb 10cm-el:-)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 30 00:00 0.00 0 110 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

Mike01 képe

Mike01 4965 napja

Szepek is a bringaid. Nagyon.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4966 napja

Köszönöm szépen Kata,Mike,Atom,jövőre szeretnék sokszor majd én gratulálok a ti eredményeitekhez:-)

Sipi,remélem a yugoszláv idójós nem olyan megbízhatatlan,mint a vissy karcsi bácsi....Nem csípom a meteorológusokat...

A hétvégén lesz egy szálkai felmérőnk 2km hegyi,a legjobb időm immár olyan 7 év óta,amikor még Pécs-Kupa összetettet nyertem amatőrben 5'01"...Most újra nyertem Pécs-kupát,itt az idseje tehát a csúcsdöntésnek:-)

Ha sikerül,akkor valszeg Kori-bá elvisz a Magyar Hegyi Bajnokságra /Parád-Kékestető/,ahol elméletileg van senior külön értékelés is.

Aztán a szezonzárás általában egy kritérium Szegeden,ami nekem 2 versenyt jelent.

Ez úgy lehetséges,hogy egyszer leversenyzek a saját futamomban seniorokkal,és ifikkel,csajokkal együtt,aztán kicsit fújva elindulok edzés jelleggel az amatőr-elit futamon is,azért ahol általában bele-bele szólogatok a versenybe:-)

Aztán még gondolkodok erősen,hogy induljak-e a cyclokross versenyeken.Összesen 3-4 van.....Közte az OB.

Van egy vázszettem,tavaly vettem,de sok minden kellene rá...Így is van 3 bringám,lenne 4...És esetleg egy pályabringát sem dobnék ki...De hát az sem lenne olcsó,mert tudod,látványbringás vagyok,20 éves kerekcsöves cro-mo-val nem versenyeznék:-)

Sipi képe

Sipi 4966 napja

Ismét jót versenyeztél, taktikusan ahogy kell !

Gratulálok, méltó befejezése a versenyévadnak ! Vagy lesz még valami? Állítólag - a jugoszláv időjós szerint - októberben melegebb időjárás várható.........!?

atom képe

atom 4966 napja

Szép versenyzés volt, gratula az eredményedhez!

Mike01 képe

Mike01 4966 napja

Mas nem csinal ennyi edzest, mint ahany ermet te beszerzel. :)

GRATULA.

picikata képe

picikata 4966 napja

A BAJNOK generációk...mint az orgonasipok, úgy követik egymást... :)

Szemet gyönyörködtető látvány nekem....és szivet melengető érzés volt NEKTEK TIBI!

SZIVBŐL GRATULÁLOK AZ ELÉRT EREDMÉNYEDHEZ! :)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4966 napja

Köszönöm:-)

Íme a bajnokok:Mellettem Ivanics Geri Elite,Fráy Kriszti Női,Horváth Zoli Amatőr.Hartmann Joci Ifi bajnok,a serdülő-és U15 Bajnok névről most nem ugrik be,elnézést.

bajnokok

Fari képe

Fari 4967 napja

gratcsi!!szép 7végéd volt!!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!