ORBEA ORCA bringázás

2010.09.27 Hétfő, 17:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:16:00

Távolság

45 km Szint: 40 m

Tempó

01:41 p/km (35.53 km/h)

Edzésleírás

Edzés Halász Laciékkal.

Ma végre páratlanul voltunk,öten...Eza zért jó,mert én szépen hátul forgattam csak,a többiek 2 párban vitték a tempót.

És egész szép tempót mentünk,34-36 között,aztán még gyorsultunk egy picit,amikor kiértünk a Bátaszéki fő útra,és egyesével vezettek a srácok enyhe hátszélben.

Utána befordulva Palatinca felé oldalszélbe kicsit pihentünk-tek:-)

Alsónánáról kifelé Bandi vitte a tempót,és újra gyorsultunk majd 40-ig egész a Várdombi 10%lejtőig.

Itt volt egy kis gixer,mert én szépen utolsó előtttiként gurultam lefelé 10-15m-el az előttem lévő Méth Feco/volt versenyző/mögött,amikor egy kis vízátfolyás miatt kanyar előtt hirtelen féket húzott,és ezzel együtt maradt az "ideális'íven,az út közepén...Én pedig 1mp alatt ráfutottam,és már nem maradt időm-helyem fékezni,mert már az enyhe ívű kanyarban kellett volna VIZEN...És kerülni sem sok hely maradt,végül balról a szembe jövő sávba átengedve a bringát fék nélkül tudtam kikerülni Fecot,aki nem értette,miért kiabálom le az útról,aztán azt bizonygatta a többieknek,ő nem fékezett be....Hát,elég rendesen felhúztam magam,nem szeretnék lefeküdni egy sima edzésen...

Leértünk a fő útra,aztán a mikor itt még Halász Laci is/aki ma is minden lejtőn max sebességgel jön le,míg én csak 80-90%-al,mert estem már át kanyarban átfutó macskán pld/

engem csesztetett,hogy miért jöttem olyan gyorsan lefelé,az már sok volt.

Előre álltam,és hazáig szembeszélben 40-42 tempót jöttem egyedül elöl,így volt a mai edzésnek tartalmi része is.

Mire a városba értünk azért lefáradtam,lehiggadtam.

Fecóval megbeszéltük,hogy többet ilyet ne...Végre kimondta,hogy igen,lehet,hogy ráfékezett,de nem emlékszik rá,addigazt mondta,ő nem nyúlt a fékhez,csak gurult simán...

Egy biztos,mezőnyben versenyen kerülném a kerekét,felkerülne a fekete listára,amin van jó pár név,kire nem szabad állni...:-)

Általában ez a lista minden rendszeresen,régóta versenyzőnél ugyanaz,és minden versenyen kiegészül egypár új névvel,mert mindig vannak ismeretlen,új indulók,és azok versenyrutin hiányában a mezőnyben időzített bombák.Főleg,ha erősek is,mert akkor nem csak a mezőny vége nem érezheti magát biztonságban a hintáiktól.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:16:00 45 01:41 35.53 40 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

picikata képe

picikata 4979 napja

Na, ez nem volt szép viselkedés Fecótol, hogy ki akarta magyarázni a helyzetet és nem vállalta fel a saját hülyeségét.
Bizony nagy bukta lett volna ha nem tudsz kerülni balra Tibi... (...de hálistennek nem így történt...) !

Jó reflexel jöttél ki a Xar helyzetből amiben voltál...a pulzusmérőd kiakadt rendesen... :)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4980 napja

Mike,szerencsére ez csak egy kaland volt....Lehetett volna csúnya bukás is,több hónap kihagyással,és évek munkájának elvesztésésvel egy sima edzésen.Mert ha az ember versenyez,tudja,mindig benne van a kalapban a bukás akárhogy is figyel nem mindig lehet mindent kivédeni,nincs hely menekülni,akkor bukta,miként idén Armstrong is esett kelt pld...De edzésen bukni értelmetlenül????

Egy csapattársam Balás Attila,aki Pécsi egyébként edzésen a Fitt-Boys-os nem is amatőr csapat edzésen hegyen felfelé!!!átesett az előtte haladó kerekén,mert az amikor kiállt a nyeregből nem lépett rá a pedálra megindítva a bringát,hanem kihagyott egy ütemet,így szinte hátrarúgta a bringát,és Attila rögtön felakadt.Átesett,és a kulccsontját törte....

 

Mike01 képe

Mike01 4980 napja

Ejha, micsoda "kaland", raadasul sima edzesen. De csak nyugi, ne huzd fel magad. Egeszsegedre.

Andrásx2s képe

Andrásx2s 4980 napja

Biztos úgy volt, ahogy írtad, gondolom ok nélkül te sem szólod le a társad. Mennyibe került volna, ha elismeri? Na mindegy. A rutin ment meg minket igen sokszor, ahogy Pátyalsó sporink is írta. Jó kis edzéseket mentek, gartula.

Fari képe

Fari 4980 napja

az az igazság,én se nagyon tudom ,mi a mezőnybe a helyes viselkedés,ugy kábé az alapjait tudom,de azért bajt sose okoztam még,nekem se okoztak,maradjon is igy...mondjuk nem is járok sok uti versenyre,talán a nagyobb bukfenc veszély miatt is..vigyázz magadra!!

pátyalso képe

pátyalso 4980 napja

A rutin meg az évek:))

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!